Kuaför Tabela Tasarımı

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba detaym,

Yapmış olduğun tabela çalışmalarını inceledim, piyasa gözüyle işinize baktığım zaman gayet normal görüyorum, çünkü birçok tabelacının ve grafikerin yaptığını sende uygulamışsın. Yani öncelikle meslektaşlarının, sonra da sana gelen müşterinin istediği karışık bir uygulamanın sonucu gibi görünüyor.

Tabela hizmeti veren çoğu arkadaşımız senin yaptığın tarzda çalışmakta, bu öncelikle sokak kirliliği oluşturmakta, algılama zorluklarını arttırmakta, en sonunda da biribirinin kopyası veya benzeri tabelaların dünyasını oluşturmakta.

Tabela tasarımcısının veya tasarımcının görevi, yapmış olduğu tabela çalışmasının, diğer tabela çalışmalarına göre, daha dikkat çekici, daha ön plana çıkan bir çalışma ortaya koyması değil midir? Yani siz yaptığınız tabela çalışmasının dikkat çekmesini istemiyor musunuz? O zaman neden tüm tabela işiyle uğraşanlar bu ve buna benzer çalışmalar yapmaktasınız?

Dikkat çekmeyen, ilgi uyandırmayan, kafamızı kaldırıp yukarıya baktığımızda aynısından veya benzerlerinden yüzlercesini göreceğimiz tabelalardan örnekler var yukarıda. Belki siz diyeceksiniz ki şimdi, müşteri böyle istiyor, iyi ama bu müşteriler böyle neden istiyor? Yanlış sunumlar sonucu ortaya çıkmış olan tabela, grafik çalışmalarının sonucunda, yanlış bir müşteri beğenisi çıktı ortaya ve sonuçları da bu şekilde oldu.

Bu çalışma sanırım dijital baskılı olacak, düz bir satıha uygulanacak ve kaldırılıp yerine montajlanacak. Ben size bu iş hakkında küçük bir tavsiyede bulunayım. Bu çalışmanın sağ başına ve sol başına iki daire çizin, içine iki tane görsel yerleştirin, orta zemini düz dikdörtken bir zeminden oluşturun, düz bir karakterden kesme harfler yapın (bunu makinada kesmeniz gerekmiyor, 3mm dekota veya forex işinizi rahatlıkla görecektir) sonra harflerinizin zeminden yukarıya kalkması için, altına strafor parçalarından küçük parçalar kesin ve harflerinizi onların üzerine montajlayın, silikonla bunu rahatlıkla yaparsınız. Işıksız olarak bu şekilde uygularsınız, ışıklı olarak uygulamakta artık çok kolay, led teknolojisi artık emrinizde ve son derece hesaplı aydınlatmalar yapabilirsiniz.

Bu işi böyle sıradan bir dijital yapmanın maliyetiyle, bahsettiğim işin maliyeti arasında en fazla 20-30 TL fiyat farkı olacaktır, sadece biraz emek sarf etmeniz gerekiyor.

Özetleyecek olursak, şurada yaptığınız tabela çalışması çok iyi bir çalışma olsa bile, sanatsal hiç bir değeri yok, o değeri üzerinde taşımayan bir tabela çalışması güzel olmaz ve ilgi çekmez.

Daha önceden kaleme aldığım bir tabela yazımı ekliyorum lütfen okuyup inceleyiniz...
https://www.grafikerler.org/tabela/13427-tabela-reklamciligi.html

İyi çalışmalar...
 

cojxas

Üye
Kayıt
29 Aralık 2007
Mesaj
7
Tepki
0
tasarımcı degılsin garfiker degilsin analdıgım akdar ve tabelacılıktan da anlamısun bana oyle geli ve boş bir yazı yazmışsın
 

boro

Üye
Kayıt
18 Kasım 2009
Mesaj
66
Tepki
3
@ds_grafik

Tabela tasarımı yaptığını zanneden arkadaşımız belki grafiker değil, zaten sayın danışman çok güzel bir şekilde açıklama yapmış.

Ancak sen nesin? Grafiker mi? Türkçe katili mi? ne? ne? senin yazından rahatsız olduğum kadar tabela tasarımından rahatsız olmadığımı bilmeni isterim.

dip not: Yanlış anlaşılmasın Türkçe dersi vermiyorum gördüğüm yazı kirliliğinden rahatsız olduğumu dile getirdim. Benim de yazım hatalarım olabilir ama bu şekilde katletmiyorum. birileri çıkıp mesajlarımı kontrol etmesin:eek::eek::eek:
 
Yukarı Alt