Kullanıcı renkleri ve üye rütbelerini tanıma - Lütfen Okuyunuz

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
Forumumuzda online olan kişilere baktığımızda renkli renkli kullanıcılar görebiliyoruz. Bu renklerin anlamları nelerdir , bu renklerde olabilmemiz için neler yapmalıyız ve nelere dikkat etmeliyiz. Gelin hep birlikte inceleyelim.


Admin:Forumun en üst kademedeki yöneticilerinin rengidir. Forum ile ilgili bütün yetkiler bu gruptadır ve en son karar verme mekanizmasıdır.

Yönetici:Forum yöneticileri bu rengi alır. Bu kişiler Admin grubundan sonra gelen en yetkili kişilerdir. Diğer alt yönetici grupları bu gruba bağlıdır. Forum içerisindeki düzeni sağlamak, içerikleri kontrol etmek, uygunsuz gördüğü kişi yada kişileri forumdan süreli yada süresiz uzaklaştırmak, gerektiğinde yeni yetkili atamak görevleri arasındadır. Admin grubu tarafından seçilirler ve verilen yetkiler doğrultusunda forumun tüm içeriğini değiştirip düzenleme hakları vardır.

Genel Sorumlu (Operatör): Bölüm sorumlusu uzman olduğu bölüm yada bölümlerden sorumluyken bu yönetici grubu forumun genelindeki bütün bölümlerden sorumludur. Bütün bölümlerde uygunsuz-kurallara aykırı gördükleri tüm mesajları-konuları silme ve değiştirme hakkına sahiptirler. Yönetim içerisinde Yönetici grubuna bağlıdırlar ve bu gruba rapor verirler. Belirli periyotlarla düzenlenen yönetici toplantılarına katılabilirler. Forum görevlerine ek olarak Bölüm Sorumlusu grubunu kontrol ederler. Bu yönetim grubuna girebilmek için Bölüm Sorumlusu grubunun görevlerini yerine getirip başarı göstermek lazımdır. Yönetici kadrosu tarafından göreve uygun görülüp göreve getirilirler.

Bölüm Sorumlusu (Moderatör): Uzmanlık alanlarına göre bir yada daha çok kategoriden sorumludur. Forumdaki görevleri Ana Sayfada bulunan yöneticiler linkinde belirtilmiştir. Görevli oldukları kategorilerde uygunsuz-kurallara aykırı gördükleri tüm mesajları-konuları silme ve değiştirme hakkına sahiptirler. Genel Sorumlu grubuna bağlıdırlar ve bu grup tarafından seçilip görev yaparlar. Belirli periyotlarla düzenlenen yönetici toplantılarına katılabilirler. Bu görevi alabilmek için uzman oldukları konularla ilgili gerek konu açarak, gerek mesaj yazarak, gerek forumda daha çok çevrimiçi (online) olarak kendilerini göstermeleri lazımdır.

Altın Üye: Adından da anlaşıldığı gibi Altın Üye rengidir. Forum içerisindeki tutumları, paylaşımları ve foruma gösterdikleri ilgi bakımından yönetime en yakın kullanıcı grubudur. Normal üyelere örnek hareket sergiledikleri için renkleri farklıdır ve özel imkanlar sağlanmıştır. Forum içerisinde Altın Üyelere özel bir bölüm vardır ve sadece bu grupdakiler burayı görebilir. Bu bölüm içerisinde bütün Altın Üyeler istedikleri gibi sohbet edip, konu açıp, paylaşımda bulunabilirler. Yeni bir yetkili seçilirken öncelik Altın Üye’lere verilir. Altın Üye olabilmek için uzman olduğu konu yada konularda kendini göstermesi ve kanıtlaması, forumda normalden daha çok çevrimiçi (online) olması veya forumun düzenlediği yarışmalarda dereceye girmesi lazımdır.

Bronz Üye : Normal üyelere örnek hareket sergiledikleri için renkleri farklıdır ve özel imkanlar sağlanmıştır.
Forum içerisinde özel bir bölüm vardır ve sadece Altın Üye / Bronz Üye grubundakiler burayı görebilir. Bu bölüm içerisinde bütün Altın Üyeler / Bronz Üyeler istedikleri gibi sohbet edip, konu açıp, paylaşımda bulunabilirler.
Ayrıca Altın / Bronz Üyeler için birde grup msn adresi mevcuttur.
Yeni ve eski Altın / Bronz Üyeler burada diledikleri gibi sohbet edip tanışabilirler.

Yazar : Forum içerisinde yazar sıfatıyla bulunup gerek paylaştığı yazı ve makalelerle gereksede konulara getirdiği yorumlarla aktif olarak forumda bulunan kişidir.

Özel Üye : Altın üyelerle aynı kategoridedirler. Altın üyelere tanınan her türlü haklarve ayrıcalıklar bu grubada sağlanmıştır. Yalnız bu gruba üye olmak için belirli şartlar vardır.

Uzman Üye : Açmış olduğu konularla ve yazmış olduğu yorumlarla belirli bir mesaj seviyesine ulaşmış öncelikli üyelerdir.

Gri : Forumdan belirli sebep yada sebeplerden dolayı uzaklaştırılmış yada ceza almış kişilerdir. Üye isimlerinin üzerleri çizilidir .Cezalı iseler cezaları bitene kadar forumdaki paylaşım ve linkleri göremezler.

Açık Mavi : Üyeliğini henüz aktifleştirmemiş üyelerdir.



Not: Bu tarz kullanıcı renkleri forumun işleyişine göre artırılabilir yada azaltılabilir. Yukarda yazılı olan açıklamalar ve görevler yalnızca özetten ibaret olup detaylı açıklama kullanıcı o renge sahip olduktan sonra kendisine verilecektir.
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
Forumun hiyerarşi düzenini anlatan bir paylaşım,
teşekkürler Hasan YILDIZ...
 

Günay YUNUS

Grafikerler.Org
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
5 Mayıs 2011
Mesaj
419
Tepki
26
Konu çok önceden açılmış,geç olsun güç olmasın bu konuyu yanıtlamak istedim. Güzel ve bir o kadar açıklayıcı bir sunum olmuş. Teşekkürlerimi sunarım.
 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
@Günay YUNUS

Rica ederim bilgilendirmenin amacına ulaşmış olması beni mutlu etti.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Konuyu yeni görüyorum üzerine 1 yılı geçkin bir zaman geçmiş fakat düşüncemi yazmadan da edemedim kusura bakmayın "G" görseli üzerindeki renk sıralaması ile konudaki anlatım renk sıralarını bir türlü birbirine denk düşüremedim :(
 
Yukarı Alt