LineTurk logosu çizimi

BiGG_BoSS

Üye
Kayıt
1 Ekim 2007
Mesaj
223
Tepki
0
Arkadaşlar öncelikle anlatım tamamiyle bana ait. Not: Hiç bilmeyene göre anlattım bilenler hızlı hızlı resimlere göz atabilirler...



1-Öncelikle Text tool(F8) seçeneğini seçiyoruz....









2-Yazımızı yazıyoruz ve Pick Tool'u seçip yazımıza sağ tıklayıp " Convert To Curves " seçeneğine tıklıyoruz. Bu seçeneğe tıklayarak yazımızı resim haline getirmiş olduk .





3- Shape Tool (F10) seçiyoruz. ( Bu araç bizim herhangi bir nesneyi eğmemize bükmemize uzatmamıza yarar. ) Ve daha sonra aşşağıdaki resimdeki gibi " L " harfinin alt tarafındaki kutucukları seçiyoruz.




4-Seçtiğimiz kutucuklardan birisine" ctrl " tuşuna basılı tutup yazının altına doğru çekiyoruz. Aşşağıdaki resimde daha net anlarsınız... ( " ctrl " tuşu sağa sola sapmaları %80 oranında engeller ve görüntü bütünlüğünü bozmamanızı sağlar. )







5- Şimdi imajınız aşşağıdaki gibi olmuş olması lazım... Gene aynı mantıkla bu sefer " L " harfinin ucundaki kutucukları seçiyoruz.




6- Şimdi işin %90'lık kısmını bitirdik .. Gayet basit ve anlaşılır olduğuma inanıyorum. Şimdi seçtiğimiz kutucuklardan birisine gene " Pick Tool " ile yazının sonuna kadar çekiyoruz. ( ctrl ile beraber )





7- Ve son işlem dersimiz sona eriyor burda... " F4 & F9 " tuşu ile tam ekran yapıp çalışmamıza göz atıyoruz.. Aynı mantıkla " T " harfinede yapabilirsiniz...




Genede takılan arkadaşım olursa ben burdayım
Takılan olacağını zannetmiyorum ama olma ihtimali var hiç bilmeyene göre anlattım... Ders işinize yararsa eğer bi teşekkürü esirgemeyin..
 

Shahyn

Üye
Kayıt
20 Ekim 2007
Mesaj
43
Tepki
0
hahaha süper :D bu kadar kolaymıydı bu çizim yaw :p
burdaki tutoriallere her girişimde yeni bi şokla karşılaşıyorum.. muhteşem :D :D
 

BiGG_BoSS

Üye
Kayıt
1 Ekim 2007
Mesaj
223
Tepki
0
@Shahyn


Daha dur bakalım derslere başlamadım ben photoshop derslerine dalıcam bugün yada yarın...
 

Shahyn

Üye
Kayıt
20 Ekim 2007
Mesaj
43
Tepki
0
@BiGG_BoSS
Ya kardeş süpersin yaa ne diyim allah sana uzun ömürler verisn :)))linetürk logosu haa :D :D :D
 
Yukarı Alt