Logo tasarım, öneri, fikir..

Siyahis

Üye
Kayıt
3 Nisan 2009
Mesaj
6
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. Benim facebook ta kurmuş olduğum Best Of The 80s isimli, 80 li yılların en iyi videolarının bir arada bulunduğu bir sayfam var. Adresi ise; Best Of The 80s | Facebook . Sorunum ise bu sayfa için tasarlamaya çalıştığım logo dan başka bir şey değil. Logo nun dalı ne için olursa olsun ne kadar önemli bir materyal olduğunu söylememe sanırım gerek yok. Bana bu konuda fikir ve önerilerinizi vermenizi rica ediyorum. Çünkü gerçekten daracık bir alana sıkışmış gibiyim bu logo konusunda. Ne yaparsam yapayım bir türlü beğenemiyorum. 80 ler ap ayrı yıllardı ve onun havasını, ruhunu yansıtan bir logo yapmakta bir o kadar zor olsa gerek.. Ekte yapmaya çalıştığım 1,2 çalışmayı ve nette dolanan bazı logoları görebilirsiniz. Şimdiden çok teşekkürler..


 

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
21 Haziran 2009
Mesaj
768
Tepki
39
bence Adam Fawer'ın Olasılıksız kitabının kapağı gibi bir şey yapabilirsin...

mesela o zamanların en ünlü olan şarkıcısının resmi, kaset, walkman,gameboy ve o zamanın ünlü bir çizgi film kahramanın resimlerini kolajlıyarak yapabilirsin altınada sloganını yazarsın renkte siyah beyaz olur kitap kapağı gibi..

 

Siyahis

Üye
Kayıt
3 Nisan 2009
Mesaj
6
Tepki
0
haklısın Yasemin dediğin şekilde çalışmalar yapıp yayınladıktan sonra gene fikirlerini rica edebilirim. Yalnız farkında mısın senden başka cevap yazanda olmamış yani. Herhalde 80 lerin ruhunu hissedebilen kişi sayısı çok azalmış yada sanırım biz yaşlandık:))
 

Siyahis

Üye
Kayıt
3 Nisan 2009
Mesaj
6
Tepki
0
Logonun son hali bu şekilde. Yaratıcı ve genç beyinler fikir ve yorumlarını esirgemezlerse çok sevinirim..



Uploaded with ImageShack.us
 

Siyahis

Üye
Kayıt
3 Nisan 2009
Mesaj
6
Tepki
0
Hayatı şablonel bir şekilde yaşamadığımız sürece, bulunduğumuz yaşın da çok öneminin olmadığını düşünenlerdenim:) Doğaçlama iyidir, 80 ler ise kutsaldır! :))
 

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
21 Haziran 2009
Mesaj
768
Tepki
39
Benim önerdiğim fikirle bir yakınlık kuramadım :) ama güzel olmuş eline sağlık, sadece bayanla biraz daha oynanması lazım....
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
Logoda en önemli şey okunabilirliktir. Bence biraz daha tipografik çalışmalısınız. Çok karmaşık ve renkli görünüyor bu haliyle... Mesela 80li yıllarda çok kullanılan şu an demode olmuş fontlardan yararlanıp, o dönemin aksesuarlarını yanında kullanabilirsiniz.
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
1980'ler deyince aklıma hep LP (Plaklar) uzun çalarlar gelir, onu kullanırsanız
o yılları yakalayabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Yukarı Alt