Logo Tasarımı Fiyatları

garfent

Üye
Kayıt
4 Mayıs 2021
Mesaj
4
Tepki
0
profesyonel anlamda yapılacak olan bir logo tasarımı fiyat konusunda oldukça değişiklik göstermektedir logo tasarım kadar basit gibi görünecek Bir İşlem gibi olsa da oldukça dikkatli ve profesyonelce yapılması gereken bir işlemdir. Aslında işin ne kadar zor olduğunu işin birazcık içimde olan herkes bilir ama için dışında olup bu işi sadece ucuzu halledebileceğini düşünen kişiler için logo tasarım fiyatları da anlamsız derecede pahalı gelebilir. bu durumda Hem iyi bir tasarımcılya çalışmak hem de iyi bir müşteri ile çalışmak oldukça ve bu şekide iki kişi bir araya geldiği zaman da oldukça değişkenlik göstermektedir.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
"profesyonel anlamda yapılacak olan bir logo tasarımı fiyat konusunda oldukça değişiklik göstermektedir"

Merhaba,

Evet, bu cümleyi siz söylediniz ve yerden göğe kadar haklısınız.
Tasarım gerektiren her konu bilgi, yaratıcılık gerektiren her konu ise yetenek gerektirir.
Bu ikili, bu işlere soyunan herkeste aynı miktarda olmaz. Başarılı bir creative iş çıkarmak için bunların her ikisinin de tepe noktada olması gerekir.
Yalnızca tasarım biliyor ve uyguluyorsanız, rutin işlerden sıyrılmanız zordur, hatta hep kendinizi tekrarlıyorsunuzdur. Yaptığınız bütün logoları veya diğer tasarımları yan yana koyduğunuzda hepsinin birbirine benzediğini görürsünüz. "Ama bunlar benim üslubumu yansıtıyor" d i y e m e z s i n i z!

Üslup; tasarım marjını sınırlamaz, tam tersine genişletir. Birgün bunun hakkında da tartışırız.

Yaratıcılık ise, nasıl tasarım yapacağınızı, ya da aklınızda uçuşan fikirlerin nasıl ortaya konacağını bilmiyorsanız sizi bunalıma sokar..

Usta dediğimiz kişi, bu iki özelliğin ikisini de bünyesinde barındırır. Ya da artık ona "Art Direktör" demeniz gerekir.

Tasarım öğrenilir, ama yaratıcılık doğuştan gelen bir yetenektir. Bu yüzden her tasarımcı mükemmel işler ortaya koyamayabilir. Ama otuz yıldır tasarım yapıyorum, bu işi iyi biliyorum diyemezsiniz. Sadece yıllardır kendinizi tekrarlamış durmuşsunuzdur.

"Çok başarılı ve kreatif işler üretiyorum ama hiç de istediğim gibi para kazanamıyorum."!
Diyorsanız, bu başka bir sorun. Bu; sizin aynı zamanda başarılı bir pazarlamacı olamadığınızı, kendinizi pazarlayamadığınızı gösterir. Böyle durumlarda, dışarıdan pazarlama desteği almalısınız. Ya da pazarlama yeteneği güçlü bir ortak edinmelisiniz. Başka çare yok.

Bugünkü koşullarda, ya da eskiden de olduğu gibi başarılı bir logo çalışması pahalı bir iştir. Çünkü bunu başaracak az kimse vardır. Eğer doğru zamanda doğru yerdeyseniz çok para kazanırsınız.

Çünkü " K a l i t e, p a h a l ı d ı r!"

İyi işler çıkarıyorsanız, müşterinin de canını çıkarın!

Kaliteli iş çıkarıyorsanız, asla "10TL' logo yaparım" güruhundan olmayın. Eğer müşterinin ödeme gücü varsa, en yükseğini isteyin. 20bin dolar kazandıran logolar var yeryüzünde.

Tasarım bilginize ve yaratıcılık gücünüze güvenmiyorsanız zaten 10 Liralık işlere talim edeceksiniz demektir.

Unutmayın, herkes; her işi yapamaz.

Başarılı işler ve bol kazançlar dileğiyle.
Tuncer ÖZKAN-Koşuyolu, İSTANBUL
 
Yukarı Alt