Logo ve Kartvizit Tasarım

tsorita

Üye
Kayıt
15 Ağustos 2012
Mesaj
10
Tepki
2
Bir arkadaşımın açmış olduğu ajans için yaptığım çalışma, tatlı ve acı yorumlar bekleriz efemm :) Bas¸lıksız-1.jpg
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
963
Tepki
476
İlk acı yorum benden olsun, bana böyle bir ajansın kartviziti gelse ben o ajansa iş vermezdim. Sol alttaki zigzaglı şekil daha iyi işlenebilir, hatta ön yüzde değil arkada olması gerekir böyle bir içeriğin. Logo üste fazla sıkışmış. lvbt'ye yanlış gradient verilmiş, zemin yutmuş. İsimin sağındaki beyaz degrade yine estetik değil. g-e-w yine bana göre kaba kaçmış. Zemindeki dünya vektörü gereksiz bence, hem baskıda kaybolacaktır muhtemelen. Ortadan dikey inen çizgi daha ince tutulabilirdi. Velhasıl bir ajans için amatörce olmuş. Fazla acı olduysa kusura bakmayın, bakış açımla ne gördümse onu söyledim :)
 
Kayıt
16 Eylül 2014
Mesaj
99
Tepki
85
Erkal Bey aslında tasarımla ilgili gerçeklerin hepsini söylemis bize pek bırakmamış tamamen katılıyorum, bence baştan düşünün yeni bir şey tasarlayın ama öncesinde ajans kartvizit örneklerini bir inceleyin, inceleyin ki size fikir versin kolay gelsin.
 

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
17 Eylül 2008
Mesaj
1.986
Tepki
1.625
Gönül çok güzel olmuş demek istiyor ama maalesef arkadaşlarla aynı fikirdeyim. Farklı olarak renklerin siyah-beyaz bir çalışma için uygun olduğunu düşünüyorum. Firma ismini etrafına (çok ince) beyaz kontür atılarak firma ismi okunabilir hale getirilebilir. İsmin yanındaki dikdörtgen şekil biraz daha kenara alınarak zorla araya sıkıştırılmış gibi görüntüden kurtulabilinir. g-e-w harflerinde dörtgen zemin kullanılabilir sorun değil ama harfler o kadar bold bir karakter olmamalı ve kenarındaki beyaz kontür çok kalın. Sol taraftaki şekilde biraz değişik bir şey yapmaya çalışmışsınız ama bu tür çizimler ya sıralı, ya simetrik ya da karışık (dağınık) olur. Diğerleri birbirine benzer konumdayken Seo (Ceo değil mi o?) yazısı apayrı bir yerde duruyor. Bu şartlarla sizinki saydığım sınıflara girmeyip sadece özensiz olmuş. Yazılarda İngilizce karakterden dolayı imla hataları var onlar düzeltimeli. Ortadaki çizgiyi de tam olarak değil yarım kullanırsanız logo daha özgür kalacaktır diye düşünüyorum...
İçimde kalmasın yine de söyleyeyim, renkleri beğendim ellerinize sağlık ...
 
Kayıt
27 Ekim 2014
Mesaj
9
Tepki
5
Siyah - Beyaz kartvizitlerin pek uygun olduğunu düşün müyorum. Müşteriye siyah-beyaz bir kart verdiğinizde psikolojik olarak şu etkiler canlanabilir ( printer veya fotocopy yapılmış hissi, ucuza kaçmış hissi, karamsarlık hissi vs...)
Siyah kart kullanılacaksa illa ki;
1. Fontlar ve tasarım çok iddialı olması gerekli
2. Font ve yazılarda biraz renklere dokunulmalı isteğe göre gümüş veya altın varak kullanılmalı.
3. Eğer cenaze işleri, kiralık katil gibi kişiler için tasarlanacaksa Siyah kart üstüne beyaz ve gri tasarım iyi olur :)

Başarılar dilerim.
 
Kayıt
25 Ağustos 2014
Mesaj
22
Tepki
27
Öncelikle yazılar vs hepsini bi kenara bırakıp kurumsal ön planda olcak kartvizitte. Sol üstteki tvt ajans yazısını Logo Type kabul edersek onun dışında herşeye gözüm gidiyor :) daha sade olsun. kartı elinize aldığınızda gözünüz bi firmanın kurumsalına girsin sonra ararız numaraları felan :) kurumun içeriği tel no vb. arka tarafda kalsa çok daha iyi olur.
Bütün bu yorumun ardından şunu da unutmamak gerek, kimileri sadece eleştirir.Yani birşeylerden anlasada anlamasada beğenmez, kimileri azda olsa ortaya bişeyler koyar.Sen ortaya bişeyler koymuşsun eline sağlık :)
 
Kayıt
15 Temmuz 2009
Mesaj
31
Tepki
0
Arkadaşların yorumlarına katılıyorum. Eklemek istediğim şey ise bu tip kartvizitler artık çok demode. Tek köşeden kıvrımlı, standart kart ölçüsünün dışında olan, daha farklı ve şık bıçaklar deneyebilirsiniz.
 
Yukarı Alt