LÜTFEN BU KONUYA BİR GÖZ ATIN! ÖNEMLİ SORULARIM OLACAK!

Kayıt
12 Kasım 2014
Mesaj
2
Tepki
0
19 YAŞINDAYIM. HALKLA İLİŞKİLER VE TANIRIM BÖLÜMÜNDE OKUYORUM 1. SINIF ÖĞRENCİSİYİM DAHA. GRAFİKERLİĞE İLGİ DUYMAYA HATTA İLERİDE MESLEK EDİNMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. BİRAZ ARAŞTIRMA DA YAPTIM GRAFİKERLİKLE İLGİLİ. YİNE DE BURADA SORMAK İSTEDİĞİM ŞEYLER OLACAK LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ?
1-) GRAFİKER OLMAK İÇİN YAPMAM GEREKENLER NELER ?
2-) OKUDUĞUM BÖLÜMÜN İLERİDE BİLGİSAYAR DESTEKLİ GRAFİK TASARIM DERSİ OLACAK. BU DERSİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. BU DALDA İLERLEME KAYDETMEK İSTİYORUM. TAVSİYELERİNİZ NELER ?
3-) KULLANMAM GEREK PROGRAMLAR NELER ?
4-) BİLGİSAYAR ÜZERİNDEN ÇALIŞMALARA BAŞLAMADAN ÖNCE KARAKALEM TASARIMLAR YAPILMASI İYİ OLUYOR DENİYOR. KATILIYOR MUSUNUZ ?
5-) BAŞLAMADAN ÖNCEKİ ARAŞTIRMA-DEĞERLENDİRME DÖNEMİNDE NELER YAPMAM GEREKİYOR ?

Sizlerden her soruma açık, net ve detaylıca cevap vermenizi rica ediyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Şimdiden teşekkür ediyorum hepinize.
 
Kayıt
29 Kasım 2007
Mesaj
36
Tepki
30
hepsinden önce yapman gereken yaşadığın şehirdeki en iyi matbaaya gidip 1 ay para almadan çalışmak. yapılan tasarımlara bakarak fikir yürüt, katılımcı ol, grafikerlerin yaptığı işleri takip et taa ki iş baskı aşamasındanda geçip müşteriye teslim edilene kadar. 1 ay ya da ne kadar dayanabiliyorsan bunu yap ve sonra evet ben bu işi hayatım boyunca tüm zorluklarına stresine katlanarak yaparım, günü geceye geceyi güne katıp tasarım yaparım, müşterilerin tüm kompleksiyle baş ederim diyorsan ve aslında en en en önemlisi ufkum ve hayal gücüme güveniyorum kralını tasarlarım müşteriye de satarım diyebiliyorsan gidip tasarım yapabileceğin bir bilgisayar al ve okuluna devam ederek kendini geliştir.

Program olarak Adobe firmasının programlarını tercih et, Corelci olma, makinene bile yükleme.
Piyasaya iş yapacaksan karakalemin çok etkisi olmaz ama hobi olarak yine yap. Zaten hayal gücün kuvvetliyse neyle çizdiğinin önemi olmaz.

Bu siteyi ve diğer tasarım sitelerini satır satır sayfa sayfa oku araştır.

İngilizce öğren.
 
Kayıt
12 Kasım 2014
Mesaj
2
Tepki
0
Çok teşekkür ederim. Coreli kurmuştum ki şuan kaldırıyorum Adobe'nin programlarına bi göz atarım şimdi. İngilizcem de var. Tekrar teşekkür ederim iyi geceler.
 
Yukarı Alt