mac alacağım tavsiyeleriniz

kahramu

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2009
Mesaj
93
Tepki
2
Merhaba baya bi baktım ama umarım doğru yere konu açmışımdır...
Ben mac alacağım ama nerden alayım bilmiyorum yani mac kendi şubelerinden almam daha iyi olur galiba değil mi bir de aldığım yer genel programları yüklüyor mu mac de yoksa kendimiz mi yüklüyoruz bilgisi olan var mı acaba bir de bana tavsiyeleriniz...
Teşekkür ederim..
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sayın kahramu program derken freehand, photoshop, illustrator vs. programlardan bahsediyorsanız grafik tabanlı programları alırken yüklemiyorlar kendiniz temin edip yüklüyorsunuz. Sadece sistemi ve sisteme ait genel programları yüklüyorlar, merak ettim neden mac tercih ettiniz yada almayı düşünüyorsunuz.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
MAc alırken işletim sistemi ve bilimum programı ile gelir. Sonradan driver yada temel işlemler için bir şey yüklemezsiniz. Yani fişe takarsın düğmesine basarsın çalışır. Hiç bir ayar istemez. Öylse Pcdeki gibi daha performanslı çalışsın diye yapılan ince yazılım ayarları yapmanıza da gerek yoktur. Ücretinin içinde bu bir çok yazılım dahildir. Yani sıradan bir internet/multi medya kullanıcısının ekstra para vermesi gerek hemen hiç bir uygulama yoktur.

Grafik programlarına gelirsen Pc için ne geçerliyse bunun içinde geçerli. Tek fark Mac'e program yüklemenin anormal kolay oluşu.

Kararınızı vermeniz güzel. İnşallah bir gün bize de nasip olur kurtululuruz Pc'den.
 

kahramu

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2009
Mesaj
93
Tepki
2
@Yaşar Karadeniz
Teşekkür ederim yanıtlarnız için.
Şu andaki bilgisayarımda çalıştığım tasarım renkleri baskıda farklı çıkıyor yani grafik açısından iyi değil bi de tüm grafik programlarını açtığımda ne kadar bilgisayarımın özelliği iyi de olsa hepsini bir arada açamıyorum açınca da yavaşlatıyo çalışmamı bu yüzden baskıda gördüğüm renklerin aynısı çıksın müşteri için de bir sorun olmasın diye hem de daha performanslı çalışabilmem için mac almaya karar verdim ne zamandan beri de biriktiyorum inş alabilirim herkes alabilir bu arada..
Yani grafikle ilgilendiğim için buna özel bilgisayarımın olmasını istiyorum kısacası..
 

enghost

Üye
Kayıt
9 Ağustos 2010
Mesaj
1
Tepki
0
Mac pc bigisayarı kullanıcılarına göre azda olsa profesyonellık gerektirir.
3 boyutlu bazı programlar mac de çalışmaz . ama sadece bazıları...
ama pcler için olan bilgisayar programların cogu hatta hepsi mac de çalışmaktadır.
oyunlar ise sınırlıdır. yanı mac ıcın uyumlu oyunların üretilmesi gerekmektedir.
evet mac de hangi programlar geliyor genelde hemen hemen kullanıcıların gereksınımı karsılıyacak bütün programlar gelmektedir .( safari , mail vs vs )
Unix Mac OSX güvenlik nedeni en çok tercih edilen işletim sistemidir.
Evet macde kullanmanız gereken xp deki kullanıcılara yonelık programlar gelmektedir . eksık olan prog. netten bulabılır yukleyebılırsınız. nereden almanız konusu gelince karar size kalmış bunun pek bir önemi yok
 

C@GL@R

Üye
Kayıt
17 Ekim 2009
Mesaj
83
Tepki
3
Merhabalar;

Her ne kadar pc yi tavsiye etsem de sanırım kararınızı vermişsiniz.. Şimdi bazı arkadaşlar MAC daha iyi diyecekler.. Buna kesinlikle katılıyorum ama Fiyat ve performans ile birlikte sistem upgrade düşünülürse pc daha uygun oluyor.. Kısa bir bilgi den sonra sorunuzu cevaplayalım..

MAC'i neresi ucuz veriyorsa oradan alabilirsiniz. Sonuç itibari ile Distribütör garantilidir ve yarı yolda kalmazsınız.. Ankara olduğunuz için size;

Neo Panora'yı önerebilirm. Fiyat yüksek gelirse veya uygun mu diye danışmak isterseniz PM atabilirsiniz. En uygun fiyatlı ürünü bulmak için size yardımcı olabilirim.. Bu arada Neden Neo Panora Derseniz Ankara Distribütör satışı destekli nadir firmalardan. Türkiye Distribütörü Bilkom'un kendi mağazasıdır..

Adres: Panora AVM Turan Güneş Bulvarı No:182 06450 Oran / Ankara

İyi günler
 

kahramu

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2009
Mesaj
93
Tepki
2
@C@GL@R


Çok teşekkür ederim isteyen herkes inş alır..
BU arada ben oraya bakayım fiyatlar konusunda araştırma yaptım zaten olmazsa pm atarım...teşekkürler..
 
Yukarı Alt