Matematik Testi Hazırlamak

seindfeld

Üye
Kayıt
27 Eylül 2012
Mesaj
15
Tepki
0
Indesign ile lise düzeyinde yaprak test hazırlanması gerekiyor.Ama sembollerin tamamı yok.Sizde hangi program kullanmalıyım.Yada daha önce indesign ile yapanlar varsa nasıl yapıldığını anlatabilirse memnun olurum.
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Lise matematiği ne karmaşıklıkta sembol istiyor, hatırlamıyorum artık, ama sorduğun matematik sembolleri ise, sembol fontlarından yararlanabilirsin. Windows'la beraber "Sybols(s)" adında bir font gelmeliydi; bunun dışında Segui Symbol fontu var ki, hemen hemen her sembol var. (Mac kullanıyorsan, Mac'in Symbol fontu en kapsamlısı.) CambriaMath fontu, MS Office 2007 ile yüklü geliyor. Lucida Math fontu olmalıydı. Ücretsiz birkaç tane daha var, bu kadarı yeterli sanırım. Şimdi, ihtiyacın olan, Illustrator kullanıyorsan, "Glyphs" panelinde, ilgili sembol fontunu seçip, aradığın sembolü/karekteri metne yerleştirmek.

Programa gelince. Illustator'un yanısıra, MS Word'de (ya da herhangi bir kelime işlemcide) de hazırlayabilirsin. Sayfanın üst bölümüne bir çizgi, üstüne "Matemetik testidir" türünden bir açıklama, altında iki sütun, her bir sütunda sorular, şekiller, semboller, a-b-c-d-e şıkkları, çözüm için biraz da boşluk tabi.

Kolay gelsin.
 

seindfeld

Üye
Kayıt
27 Eylül 2012
Mesaj
15
Tepki
0
Teşekkürler hocam eyvallah ama Glyps de de eklenmesi çok zor oluyor ve limit gibi semboller yokmuş.Merak ettiğim normalde matematik testi hazırlayanlar hangi programı kullanıyor acaba ?
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Limit gibi semboller olmaz olurmuymuş. Sözünü ettiğim basit sembol fontlarında yoksa, yine bahsettiğim matematik sembol fontlarında vardır. Kitaplarda gördüklerin de bu fontlardan kullanılanlardan başkası değil. Bu arada limit sembolü şöyle birşey değil miydi?



Bu işe yararsa, ipucu vereyim. Glyphs panelinde, Symbol fontunu seç. Unicode kodu: 03A0. Ayrıca bu paneli kullanmak zahmetli değil. Zaten kullandığın son 15-20 karekteri, kolay erişebileceğin bir sıraya koyuyor, istediğin zaman tek tıkla istediğini tekrar ve tekrar kullanabilirsin.
 

ebru_rst

Üye
Kayıt
26 Kasım 2012
Mesaj
50
Tepki
1
Bende test kitapları yazımı ile uğraşıyorum arkadaşım sembolik ifadeler için mattype diye bir program kullanıyorum. Kullanımı oldukça kolay , çözmek için fazla zamanını almaz. :)

Birde banada bir arkadaş tavsiye etmişti forumdan Matmagic diye bir program istersen onada bir göz gezdirebilirsin :)

Kolay gelsin.
 

melek45

Üye
Kayıt
25 Ekim 2022
Mesaj
1
Tepki
0
@dvrzener amacın sadece şurada backlink kasmak. onu da başarmışsın. test çöz sözcüğünde bedavadan backlink kasacak, ama şu forumu ziyaret eden herkesi saf zannedeceksin. @Admin
 
Yukarı Alt