Meraklı bir çocuk

Kayıt
23 Nisan 2013
Mesaj
19
Tepki
0
Merhabalar. Ben 14 yaşında, ortaokul 8'e gidiyorum. Notlarım şöyle böyle. Bu sene SBS var. Acaba hangi liseye gitsem, hangi mesleği seçsem diye düşünüyorum. Çoğu insanın hayatını belirliyen bu sınavdan önce bilgisayar mühendisi olmak istiyordum.
Şimdi ise grafiker, grafik tasarımcısı gibi fikirlerim var. 9-10 yaşımdan beri photoshop,video düzenleme programları falan kullanıyorum.
Şimdi genişlemek istiyorum. İlk sorum; Acaba hangi programları denemeliyim ?
İkinci sorum; Acaba grafik tasarımcı olabilir miyim ? Olmak için ne okumalıyım ?
 
Kayıt
14 Nisan 2013
Mesaj
57
Tepki
1
Kardeş , bak benden sana tavsiye ; eğer resim yeteneğin varsa bir güzel sanatlar lisesine git .

Çünkü , üniversitelerde grafik bölümü güzel sanatlar fakültelerinde bulunmakta ve bu fakülteye gidebilmek için resim yenenek sınavından geçiyorsun. Yani resim tekniği falan bilmek gerekli .

Ben de lise 2 ye gidiyorum , hata ettim (delilik diyelim biz şuna ) güzel sanatlar lisesine gitmedim . Şimdi bir anadolu lisesinde okuyorum . Ben de senin gibi grafiker olmak istiyorum. Bunun için resim kurslarına falan gitmem gerekecek. Bayağı uğraşacağım kısacası. Ah ben yok muyum ah ,şimdiki kafam olsaydı . . .

Ama eğer yeteneğim yok diyorsan -ki yoksa grafiker olman zorlaşır- başka bir meslek düşün .

Ben de Illustrator kullanıyorum. Ama sadece program bilgisiyle olmuyor. İşte diyorum ya resim yeteneği gerekli grafikerlik için :)

Senin için hayırlısı olur inşallah . Benim gibi delilik etme sakın (!) . :D
 
Kayıt
6 Nisan 2013
Mesaj
34
Tepki
2
arkadaaşlar ben aranızda büyüğüm benden büyüğüde vardır suan ama ben tam sizin merak ettiğiniz noktadayım
6 aydır grafik ile uğraşıyorum ama 6 sürekli çalıştım bi yere geldim profosyenel olmasamda konuya gelelım
lise sondayım üniversite sınavını kazanamadım bir meslek lisesinde bilişim teknolojileri egitimi görüyorum
ilk once bir meslek lisesi yada bilisim teknolojileri bölümü olan bir lise size extra bisey katmaz ben photoshop u kendım ogrendım fireworks giriş seviyede dersler gördük nette 1 saat dolaşşanız zaten ders görmeden de yaparsınız bu kadar kasmayın bence lısede ıyı bır lıse okumaya bakın unıversıtede guzel bır meslek sahıbı olup ekstra olarak grafıker de olabilirsiniz ama egitimini alcam dıosanız o farklı cizin sureklı orası montaj photoshop anlamaz cizin fikir yürütün güzel sanatlar güzel bir fikir orayı okuman ıcın ıyı cızım yapman lazım benım sıze tavsıyem okuyun meslegınızı grafıkerlıgı ekstra boş oldugunuz zamanlar ogrenmeye üretmeye calısın eger grafık baska sansınız yoksa calısın referans kazanın ıyı günler biraz uzun oldu sanırım ama tamamıyla gercektır bunlar sizi aydınlatabilir..
 
Yukarı Alt