Merhaba arkadaşlar

koray86

Üye
Kayıt
27 Kasım 2014
Mesaj
2
Tepki
5
Arkadaşlar siteye yeni oldum ben de. Açıkçası forum kuralları hakkında pek fazla bilgi sahibi degilim ,belki de yanlıs yerde yanlıs bir konu baslıgı acmıs olabilirim kusura bakmayın ve admin inde bundan dolayı beni uyaracagı konusunda da endiseliyim :)
Öncelikle kendini tanıtayım.İsmim Koray ve 28 yasındayım. 2010 yılı İşletme bölumu mezunuyum. Gectigimiz yıla kadar Banka , Finans -Muhasebe alanında bir kaç yerde çalıştım ,ama maalesef ulkemizde işletme mezunlarına verilen deger ortada ,kole gibi kullanıp uc kurus para veriyorlar.Bende daha fazla bu haksızlıga tahammul edemeyip calıstıgım bankadan ayrıldım. Dısarıdan her ne kadar yaptıgım sey cok sacma olarak gozuksede vermis oldugum karardan dolayı hic pisman degilim. Çevremdeki bir cok kisiden su tepkileri duyuyorum surekli ; "gul gibi isin vardı , bu devirde is bulmak cok zor ,.ptalmısın sen! banka gibi guzel bir is bırakılır mı falan filan..." belki haklı oldukları yanlar vardır tabi ki ama ben tam tersini dusunuyorum. İnsan mutlu olacagı isi yapmalı ve uretken olmalı . Uretkenlikten kastım şu , bir sey ortaya koymalısın ve bunu ben yaptım diyebilmelisin , yaptıgın sey baskaları tarafından takdir görsun en azından sen kendi eserinle gurur duymalısın;yani benim is hayatına bakıs açım bu sekilde, aksini dusunenler olabilir.
Kucuklugumden beri guzel sanatlara ilgi duyardım hep. Ama ogrencilik hayatımda vermis oldugum yanlıs kararlar ve yanlıs yonlendirmeler yuzunden yanlıs bir bolum okuyup yanlıs meslek secimi yaptım,ki bunun farkına cok gec vardım.
Yaklasık 4 ay Grafik tasarım programları (Adobe Ps , Indesing ,Illustrator , Corel) uzerine alanında baya uzman bir egitmenden ozel ders aldım .Temel duzeyde bu programlara hakimim , neden temel duzeyde diyorum cunku zamanla anladım ki bu programların butun arac kutularını , sekmelerini kısacası A dan Z ye butun herseyini biliyor olmam orta duzey yada ileri duzey Grafiker olmak icin yeterli olmuyormus.İşin sırrı yaratıcı seyler ortaya cıkarmakmıs .
Bir portfolyom yok . Neden mi ?
Hangi ise basvurduysam ya grafik tasarım mezunu olmalısın ,ya da en az 3 yıl 5 yıl falan meslekte deneyimli olmalısın deyip işe almıyorlar Stayer gibi uc kurus para karsılıgında bile calısmaya bile razıydım cunku gercekten işi işte ögrenmek istiyorum ama bu seferde hiç bir iş veren 28 yasında birisini bu sekilde calıstırmaya yanasmıyor. .Freelancer olarak tek bir is yaptım (50 sayfalık bir Urun Fiyat Listesi ),oda acıkcası sans eseri bir arkadasım tarafından ıs hazır ayagıma geldi .İşi layıkı ile yaptıgımı dusunuyorum İcerik olarak cok fazla tasarım gerektirmeyen genelde urunun fotografı , altına tablo icerisinde urunun teknik ozellikleri ve fiyatları olacak sekilde basit bir calısmaydı.O calısma bittikten sonra ne bir yerden iş alabildim ne de bir ajansa girmeyi basarabildım basta bahsettigim Portfolyo vs ...nedenlerinden dolayı.
Şimdi gerçekten bu konuda önerilerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.
Ne yapmalıyım? Nerden başlamalıyım? Kendi Portfolyonu serbest çalışmalarla ,hayali şeylerle kendin olustur seklinde tavsiye de bulunan arkadaşlar oldu onu da denedim ama ortada bir tema olmadıgı için yeni bir şeyler ortaya çıkarmakta zorluk çekiyorum ya da yapılmış calısmaları taklit etmekten öteye geçemeyen şeyler ortaya cıkaracagım endisesi ile bir seyler yapmak istemiyorum.
 

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
17 Eylül 2008
Mesaj
1.974
Tepki
1.621
Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Gül gibi işiniz varmış neden bıraktınız? :) diye sormayacağım elbette. Bu konu iki cümleyle anlatılacak bir şey değil ama kısaca anlatmaya çalışayım. Ben grafiker değilim ama grafik tasarım işleriyle uğraşmaya tam da sizin yaşınızda başlamıştım. Yaşın bir önemi yok aslında önce istemek, sonra azmetmek sonra da çok çalışmak gerekli. Bu bütün işler için böyle. Bu cümleden çok çalışmak kelimesinin altını çizmek gerekir çünkü: eğitimini aldığınız branşta "üç kuruşa" çalışmayı reddedip bu mesleğe yönelirken bu meslektekiler de (istisnalar hariç) çok abartılı rakamlar almıyorlar. Karşılacağınız zorlukları çözmek çoğu zaman can sıkıcı olabilir. Programlara hakim olmanız bu sorunları gidermez. Sorunları çözmek konusunda yeni başlamış biri olarak zorlanabilirsiniz kendi mesleğinizde belki de daha kolay çözüme ulaşabilirsiniz. Bunları düşünerek bu işe girip girmemeye karar vermeniz gerekli. Girmeye karar verdiyseniz ücreti sorun etmeden kendinizi geliştirebileceğiniz bir yerde işe başlayın, zamanla neyin ne olduğunu daha iyi iyi anlar ve ona göre olmak istediğiniz yere ulaşabilmek için hamlenizi yaparsınız. Hem de bu işle ilgili çalışmaya başladığınızda hayalinizdeki iş olup olmadığını da görmüş olursunuz ...
 

koray86

Üye
Kayıt
27 Kasım 2014
Mesaj
2
Tepki
5
Zaman ayırıp yazdılarımı okuyan ve tavsiye de bulanan arkadaşlara çok teşekkur ederim .Bu sitenin bana çok faydası olacagını dusunuyorum umarım bende zamanla bu meslekte basarılı olurum ve paylaşımlarla birilerine faydam olur
 
Yukarı Alt