Meslek Seçimi

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1
Arkadaşlar merhaba.Ben şu sıralar meslek seçimi yapmaktayım.İki meslek arasında kaldım.Grafikerlik yada bilgisayar programcılığı grafikerliğe yaklaşık 2 yıl çalışsam ai,ps,cdr programlarını öğrensem ve karakalemde yeterince alıştırma yapsam.Bolca örnek incelesem ve yılmadan düzenli olarak çalışsam bende 0dan 2 yılda bir grafiker olabilirmiyim.Ayrıca bide şu konu var ben kendimi tasarım yapmaya yeni şeyler üretmeyi seven biri olarak düşünüyorum.O yüzden grafikerlik çok yakın geliyor meslek olarak.

Sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum beni çok rahatlatırsınız.Şimdiden tüm grafikerler.orga teşekkür ederim.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Şimdi iki dal seçmissin ama ikisi birbirinden farklı uzmanlık gerektiren dallar..
Eşim yazılım uzmanı benim bilgisayar programcılığı mezunu .. Ondan izlenimlerime dayanarak eğer o mesleği gerçekten severek yapmazsan kaldıramayabilirsin.Çünkü inanılmaz bir zihinsel yetenek gerektirdiğine inanıyorum ben. İyi bir yere gelmek istersen o meslekte birden fazla yazılım dili (vb-c++-c# gibii ) sql vb. bir çok konuya hakim olman gerekmekte. Kendin zaten söylemişsin ilginin nerede olduğuna.. İnternetten araştır biraz bilgisayar programcılığını...
Tasarım dersen ilgin var anlaşılıyor.Tabiki programları öğrenebilirsin.. İki sene kısa bir zaman değil ama inanılmaz bir gelişme var sektörde kendini sürekli geliştirmek sürekli çalışman gerekecek.
İki mesleği de kendine göre artılarını eksilerini masaya yatırıp kendin karar vermen gerekecek.Çünkü verdiğin karar senin hayatını yönlendirmeni sağlayacak ve önemli bir karar. Başarılar..
 

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1
Çok teşekkür ederim şimdi bilgisayar programcılığını araştırmaya başlıyorum.Hangisi aklıma yatarsa onu seçeceğim.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
@OguzhanH

Aynen öyle ayrıca unutma ki şimdi vereceğin kararlar senin hayatını yönlendirmen için etkili olacak kararlar.. Benim gibi yanlış seçimler yapmanı istemem.. Bazen dönmek çok zor olabiliyor çünkü
 
Yukarı Alt