Mezitli Belediyesi Logo Tasarım Yarışması

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051



Son Başvuru Tarihi: 14 Haziran 2013

Yarışma Teması: Logo tasarımı

Yarışma Amacı: Yarışmanın konusu, sürekli yenilenen ve gençleşen, hem tarihi değerleri (Pompeiopolis Antik Kentimizi simgeleyen sütunlarında dikkate alınarak) hem de çağdaş nitelikleri ile yüksek yaşama standartlarına sahip örnek bir kent olma yolunda kendini sürekli geliştiren Mezitli’nin özelliklerini yansıtacak ve Mezitli Belediyesi kurum kimliğinde kullanılacak özgün logonun tasarlanmasıdır.

Yarışma Takvimi:

Yarışma Başlangıç Tarihi :16 Nisan 2013
Yarışma Son Başvuru Tarihi :14 Haziran 2013
Seçici Kurulun Değerlendirmesi : 15-16 Haziran 2013
Sonuçların İlan Edilmesi : 17 Haziran 2013
Ödül Töreni : 19 Haziran 2013
Yarışma Jürisi:

Doç. Dr. Yusuf Güven Mersin Üniversitesi GSF Grafik Tasarımı Bölümü
Öğr. Gör. Mustafa Kibarkaya Mersin Üniversitesi GSF Grafik Tasarımı Bölümü
Umut Südüak Grafikerler Meslek Kuruluşu Başkanı
Yrd.Doç.Dr. Esra Şahin TMMOB Mimarlar Odası Mersin Şubesi 2. Başkanı
Enver Küçükalıç Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı
Katılım Koşulları:

Yarışmaya grafik tasarım eğitimi gören lisans, yüksek lisans, doktora/sanatta yeterlilik öğrencileri ve profesyonel grafik tasarımcılar katılabilir.
Daha önce başka yarışmalarda ödül almış veya yayınlanmış çalışmalar yarışmaya kabul edilmeyecektir. Yarışmaya katılacak olan tasarımların özgün olmaları, başka kurum ve kuruluş logolarını çağrıştırmamaları gerekmektedir.
Yarışmaya çalışmalarını gönderenler, tasarımların kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır.
Yarışmaya katılmak için Mezitli Belediyesi tarafından hazırlanmış başvuru formu, eksiksiz ve doğru olarak doldurularak, logo çalışmasıyla birlikte teslim edilmelidir.
Yarışmaya her yarışmacı en fazla 3 tasarımla katılabilir. Yarışmaya, yarışmada jüri üyesi ve sekreter olarak görev alanlar ile birinci derece yakınları katılamazlar.
Bu yarışma, GMK yarışma yönetmeliğine uygun olarak düzenlenmiştir.
Katılım Şekli ve Adresi:

Elden ya da posta ve kargo yolu ile teslim edilmelidir.
Adres: Mezitli Belediyesi Sanat Evi Fatih Mah. Babil Cad. No:9 MEZİTLİ/MERSİN
Ödüller:

Birincilik Ödülü : 10.000 TL
İkincilik Ödülü : 6.000 TL
Üçüncülük Ödülü : 4.000 TL
Yarışmayı Düzenleyen Kuruluş:

Mezitli Belediyesi
İletişim ve Ayrıntılı Bilgi:

Yarışma şartnamesi
Web: http://www.mezitli.bel.tr
Tel: 0324 358 81 48
Adres: Mezitli Belediyesi Sanat Evi Fatih Mah. Babil Cad. No:9 MEZİTLİ/MERSİN
 

graphart

Üye
Kayıt
19 Ekim 2010
Mesaj
2
Tepki
0
Mezitli Belediyesi Logo Yarışması, logoyu seçemeyen heyete

Logoyu hadi siz seçemediniz, halk oylaması yapın, web üzerinden yada merkezi bir yere anket oluşturarak deyin ki şu 19 arasından hAngisi olabilir. AMcaların AMacı logo seçmek değilki, logo yarışması adı altında Mezitli diye bir yer olduğunu türkiyeye haber kanalları üzerinden beleşten duyurmak. GMK dan bir bu işlere yatkın bir jüri al, GMK yarışmanın tanıtımını kendi saygınlığı üzerinden yapsın, ki tabi jüri zaten oradan alacağı 1000-2000 tl ye bakar... yandan bir iki sisim daha ekle, onlara akademik kariyer olsun,,, (örn: beylikdüzü belediyesi, canik belediyesi, TPAO, v.s. yakın tarih) Sonuç neden böyle oldu peki, belediye logoyu değiştirirse bütün matbuu evrakların değişmesi lazım, tabelalar, çöp kutularının üzerindeki logolar, park bahçedeki logolu taşlar, v.s. v.s.... ortalama en az 1 trilyonluk masraf durduk yere... ne gerek var... al iki jüri, bin tl ver ellerine, yarışmaya katılan logolar arasından bi kaç tane beğensinler, başkana sorsunlar, başkanda hesap kitap yaptıktan sonra, evdeki hesap çarşıya uymadı beyler, siz bir kaç edebi cümle kurun bu işten bizi kurtarın, hadi by, döncem ben size... tam senaryo böyle olmasada bu şekildedir hemen hemen, sadece isimler değişir ama ortalama %75 logo yarışması iptal seçeneği bu sebeptendir,,, ya git adam gibi bir ajansa logonu yaptır niyetin cidddi ise, yada beğenmek için yarışma düzenle, beğenedinmi 3-4 tane mansiyon ver 500 tl den, logo seçerkenki bir kaç resmini yayınla gönül al,, bu kadar kişiyide arkandan konuşturarak fantazi yaptırma.... sözüm sadece mezitli belediyesine değildir... hem mezitli belediyesi, hem gmk üyesi, hemde bu tarzda sonuçlanan bütün yarışmalardadır... birinci tekil şahısları hariç tutuyorum... ne diim kurgunuza sağlık...
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
Üzülerek de olsa, son dönemlerin klasik bir sonucu oldu;
yeterli katılımın olmaması,
dereceye layık eserin bulunmaması...
 
Yukarı Alt