Michael Kenna - `Sessiz İzlenimler` Fotograf Sergisi

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89



Tüm dünyada kendine özgü manzara fotoğraflarıyla bilinen, Paris’te gerçekleşmiş olan son sergisinde tüm fotoğrafları tükenen, İngiliz fotoğraf sanatçısı Michael Kenna, Türkiye’de ilk kez Galeri Elipsis tarafından ağırlanıyor.

Tarih:25 Eylül-22 Aralık 2008Yer:Galeri ElipsisŞehir:İstanbul Avrupa

“Sessiz İzlenimler” sergisinde Michael Kenna’nın klasikleri arasına girmiş, Japonya, New York, Fransa ve Çin’de çekmiş olduğu, sanatçının imzası haline gelen eşsiz fotoğraflarının yanı sıra, son dönem çalışmalarından ortaya çıkan eserlerinin dünya prömiyeri Galeri Elipsis’te gerçekleştiriliyor.

Sayısız ülkede sergi açmış olan Michael Kenna, birçoğumuz henüz uykudayken, peşine düşüp yakaladığı karelerdeki gerçeküstü etkiler sayesinde, izleyene huzur ve dinginlik veren eserlerini, düzyazıdan çok Japon şiiri olan “haiku” ya benzetiyor.
Tercihini ayrıntılı mekan betimlemelerinden çok sade kadrajlardan yana kullanarak, hikayeyi izleyenin tamamlamasına olanak veriyor.

1953`de İngiltere’de doğan sanatçı, 1973 – 1975 yılları arasında Avrupa’nın seçkin sanat okullarından biri olan London College of Printing’de eğitim almış, 1977 yılında San Francisco’ya yerleşmiş ve 1980’lerin sonuna dek efsanevi fotoğrafçı Ruth Bernard’ın asistanlığını yapmıştır.
Bugüne dek uluslararası bir çok ödüle layık görülmüş olan Michael Kenna’nın eserleri, Avusturalya, Belçika, İngiltere, Fransa, Japonya, Kore, İsviçre ve A.B.D’de bulunan galeriler tarafından temsil edilmektedir ve Paris Bibliotheque Nationale, Prag Dekoratif Sanatlar Müzesi, San Francisco MOMA, Londra Victoria & Albert Müzesi koleksiyonlarında yer almaktadır.

Telefon: 0212 249 48 92 - 93
Adres: Cafer Hatun Kuloğlu Mah. Faikpaşa Yokuşu Faikpaşa Apt. No:37 Giriş Kat Çukurcuma - Beyoğlu

 
Yukarı Alt