Microsoft Office Outlook 2003 Sorunları - Bölüm 1

Özgür Akkaymak

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
25 Mayıs 2010
Mesaj
4
Tepki
1
Günümüz iş yaşantımızda çoğumuz Outlook kullanıyoruz. Bu program bizler için vazgeçilmezler arasında. Bu makalemde Microsoft Office 2003 Outlook sorunlarını anlatmaya çalıştım. Bu çözümler iş hayatında karşılaştığım sorunlar karşısında aldığım notlardan derlenmiştir. Umarım sizler için faydalı olur.


Outlook takviminden yazıcıya döküm gönderdiğimizde döküm alınamıyorsa

Takvim seçiliyken File - Page Setup - Daily Style içinde Format tabında Include : TaskPad seçeneğindeki tick işaretini kaldırdığımızda bu sorun ortadan kalkıyor.





Mail atmaya çalışırken oluşan “ Interface Not Registered ” hatasını

Bu hata genellikle Microsoft Word bir maili edit etmeye çalışırken ve bir maili Rich Text formatındaokumaya çalışırken ikiside açıksa oluşur.

Başlat – Çalıştır kısmına Regsvr32.exe %windir%\System32\Ole32.dll yazılarak bu sorun giderilir.

Yanlışlıkla atılan maili geri çağırma işlemi

Göndermek istemediğimiz bir kişiye ya da yanlışlıkla attığımız bir maili geri çağırmak için aşağıdaki işlemi yapmamız yeterli olacaktır. Karşı taraftaki kişi maili açmadığı sürece ya da tanımlı bir kural tarafından mail başka bir klasöre taşınmamışsa bu işlem yeterli olacaktır.
Bu işlem için gönderdiğimiz mail’i açmamız gerekir. Daha sonra Eylemler menüsünden “Bu İletiyi Geri Çek” seçeneğini seçin. Bu ekranda bulunan “Bu iletinin okunmamış kopyalarını sil” seçeneğini seçerseniz göndermiş olduğunuz mail eğer okunmamışsa gönderdiğiniz kişinin posta kutusundan silinecektir.


İş Yeri Dışı Yardımcısı’nı kullanmak

İşyeri dışında olduğumuz zamanlarda outlook’un gelen maillere bizim yazdığımız bir maili otomatik olarak gelen maile cevap olarak göndermemizi sağlar.

Exchange hesabı kullanıyorsak mutlaka bu işlemi kendi bilgisayarımızdan yapmamız gerekmez aynı işlemi Outlook Web Access aracılığıyla da yapabileceğimizi unutmamız gerekir.





Outlook Ara Birim Desteklenmiyor Hatası

Bu hatayı yeni bir mail atmaya çalışırken alıyoruz. Çözümü ise

Outlook’u kapatıp, başlat’tan çalıştır a girip bu kısma regsvr32 ole32.dll yazıp enter’a basmamız yeterli oluyor.

Bir klasörden sildiğimiz mailleri geri kurtarma

Normalde outlook’la beraber bu seçenek gelmez. Bunun için birkaç işlem yapmamız gerekir. Registery editörünü kullanarak bu seçeneğin çıkmasını sağlayabiliriz. Tabiki bu işlemi yaparken dikkatli olmamız gerekir.
Bu işlemi yapabilmemiz için sırasıyla aşağıdakileri yapmanız yeterli olacaktır.
Outlook’un kapalı olması gerekir.
Çalıştır’a regedit yazarak Registry editörü çalıştırıyoruz.
My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Exchange\Client\Options’u buluyoruz.
Sağ taraftaki bölmede yeni dize değeri yaratıyoruz ve adına da DumpsterAlwaysOn yazıyoruz.
Son olarak da Değer Verisine 1 yazıyoruz.
Outlook’u açtığımızda Araçlar menüsünde Silinmiş Öğeleri Kurtar diye bir seçeneğin çıktığını görüyoruz. Bu seçenekten silmiş olduğumuz maillerimizi kurtarabiliriz.


 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Makaleniz için teşekkürler Özgür Bey. Gerçekten faydalı bilgiler. İş hayatımda aynı sorunlarla bende karşılaşıyorum ama sizin gibi notlar alarak çözümleri saklamamıştım. Sayenizde artık saklıycam.Tekrar teşekkürler
 

Özgür Akkaymak

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
25 Mayıs 2010
Mesaj
4
Tepki
1
Ben teşekkür ederim Abdullah Bey. Umarım faydalı olabilecek paylaşımlarda bulunabiliriz.
 
Yukarı Alt