Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik TasarımBölümü

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı Grafik Tasarım Bölümü, dört yıllık lisans eğitimi veren, ayrıca lisansüstü ve sanatta yeterlik programları uygulayan bir birimdir. Uygulanan eğitim programlarında, grafik tasarımın görsel diline yaratıcı nitelikler katacak olan çalışmalara yer verilmektedir. Lisans eğitimi süresince amaç, grafik tasarım konusunda bilgi ve beceri ile donanmış, dünyanın güncel yapısıyla iletişim kurabilecek nitelikte grafik tasarımcı adayları yetiştirmektir.



Grafik tasarım eğitiminde; güzel sanatların temel bir işlev taşıması nedeniyle, eğitimin ilk iki yarıyılında grafik tasarımın ve güzel sanatların temel unsurları ve ilkeleri öğretilir. 8 yarıyıllık programın ana ekseni olan grafik tasarım dersi 3. yarıyıldan başlamak üzere her yarıyıl belirlenmiş ana konular çerçevesinde projeler üretilmesi esasına dayanır.


Bu kapsamda program:


3. Yarıyıl / I. Atölye: Kurumsal Kimlik Tasarımı
4. Yarıyıl / II. Atölye: Marka ve Ürün Kimliği Tasarımı
5. Yarıyıl / III. Atölye: Yayınevi ve Yayın Kimliği Tasarımı
6. Yarıyıl / IV. Atölye: Pazarlama İletişimi Tasarımı
7. Yarıyıl / V. Atölye: Süreli Yayın Tasarımı ağırlıklı olmak üzere gerçekleştirilir.



Bir yarıyıllık sürede çözümlenen bu projelerde gündemdeki bir grafik tasarım konusu seçilerek, öğrencilerin yaratıcılık ve becerilerini katarak, görsel dili doğru ve etkin bir biçimde kullanacakları çalışmalara gerçekleştirmek üzere, bir öğretim üyesi denetiminde çalışmaları sağlanır.


Bu projelerde amblem, logotype, kurumsal kimlik elemanları (başlıklı kağıt, zarf, kartvizit vb.) gazete-dergi ilanı ve billboard gibi tanıtım kampanyaları, afiş, pankart, broşür, ambalaj, katalog, kitap ve dergi tasarımları gibi grafik tasarımın tüm unsurları, taslak ve orijinalleri hazırlanarak, uygulanır. Eğitim döneminde ayrıca bilgisayar, fotoğraf, illüstrasyon, tipografi ağırlıklı derslerin yanında, sanat ve tasarım kültürü, tasarım okumaları ve grafik tasarım tarihi gibi teorik derslerle de öğrencilerin beceri ve bilgi sahibi olması sağlanır.


Son yarıyılda, önceki beş yarıyılda uygulama yaptıkları proje konularına paralel bir konuda diploma ödevi hazırlayan öğrenciler, bu çalışmalarını öğretim üyelerinden oluşan bir jüriye sunarak, başarılı olmaları durumunda mezun olurlar.


Kaynak
 

asruh03

Üye
Kayıt
29 Temmuz 2011
Mesaj
28
Tepki
1
merhaba..yetenek sınavında neler soruluyor ne tarz şeyler...nasıl çalışmalıyım.bilgi verir misiniz
 

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
31 Mart 2009
Mesaj
714
Tepki
7
@asruh03
"Şunlar sorulur" demekle olmaz . Mutlaka ama mutlaka bir kursa gitmek gerek.
Kurs bitimi yetenekli kişiler çok yol katetmiş oluyorlar. Kursa gitmeden bence pek mümkün değil.
Mesela Mimar Sinan Üniversitesi ile Marmara Güzel Sanatlar Üniversitesinin istediği tarzlar bile farklı oluyor.
Kurslarda bunlar da veriliyor.
Kurs artı çok çalışmak ve egzersiz gerek. Öylesine yeteneğim var nasıl olsa şansımı deneyeyim diyenin kazandığına ben (kendi adıma) şahit olmadım.
İyi çalışmalar ve bol şans.
 

asruh03

Üye
Kayıt
29 Temmuz 2011
Mesaj
28
Tepki
1
Bu sene kazanmam imkansiz benim o zaman.kurs almaliyim.istanbulda iyi bir kurs nerden bulurum acaba? 1 sene de beni mimar sinana sokacak bir kurs.
 

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
31 Mart 2009
Mesaj
714
Tepki
7
"ErART" çok iyi idi, idi diyorum, oradan kazanan çok gördüm. Bir kaç senedir dediğim gibi pek ilgim yok. Mimar Sinan Üniversitesinin kendi kursu var, internetten araştırabilirsin.
 

asruh03

Üye
Kayıt
29 Temmuz 2011
Mesaj
28
Tepki
1
Erarti gormustum internet sitesini..orayi deneyim o zman..ins fiyatlarida uygundur tesekkurler
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
Bende er-art çıkışlıyım tavsiye ederim.. fakat bütün iş 'kişi' de bitiyor ;) başarılar..
 
Yukarı Alt