Mobil Uyumlu Flash Galeri Örneği

Ömer BOZALAN

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Eylül 2012
Mesaj
73
Tepki
28
Merhaba arkadaşlar, internette gezerken elde ettiğim Mobil Uyumlu Flash Galeri Örneğini her zaman ki gibi sizlerle paylaşmaya karar verdim. Çok beğendiğim bir Flash Web galeriyi istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Tabi galeri ingilizce olarak düzenlendiği için ben ayarlarını Türkçeleştirdim. O yüzden siz sadece istediğiniz değişikliği index.html sayfasından yapabileceksiniz. Bundan kuşkunuz olmasın. Tabi bazı bölümlerini buradan anlatacağım yine de. Gerisini sizin halledeceğinize inanıyorum.

O zaman azıcık anlatıma geçelim. Sizin indireceğiniz dosyanın içinde index.html dosyasını bulup not defteri veya herhangi bir editör programı yardımıyla açıyorsunuz. Bu olayın Nasıl yapıldığını bilmeyen arkadaşlar zaten hiç bu olaya girmesinler. index.html dosyasını açtıktan sonra içerikteDüzenleme Alanı başlığını göreceksiniz işte ibareden sonra düzenleme işlemlerine başlayabilirsiniz. Bütün açıklamaları zaten index.html içinde yaptım.

Örneğin:

images_directory = “images/”; //images klasörü içindeki küçük resimlerin boyutları bu şekilde olmalıdır: 240×150 piksel
/* Oluşturduğunuz Toplam Galeri sayısını aşağıya giriniz. */
total_number_of_galleries = 6;

gibi açıklamalar yaparak sizleri yönlendirmeye çalıştım. Açıklama satırlarını silmeyin çünkü yanlış silme işlemi gerçekleştirdiğinizde bembeyaz bir sayfa ile karşılaşabilirsiniz. O yüzden değişiklikleri yaptığınızda hemen kontrol edin. En son yaptığınız işlemi geri almanız gerekebilir.

Neyse index.html dosyanızı istediğiniz gibi düzenlediniz gelelimXML klasörünün içine asıl önemli olan yer burasıdır diyebilirim. XML klasörünü açtığınızda içerisinde tek bir xml dosyası bulacaksınız. O dosyayı örnek alarak diğer xml dosyalarını da oluşturabilirsiniz. xml dosyasını da not defteri veya benzer bir programla açın zaten galeride yer alan resimlerin olduğunu göreceksiniz. Hepsinin resim yolu ve resim adı orada belli zaten.İmages klasöründen de resimlerin adlarını kontrol edebilirsiniz. Resimlerin yolları dahil resim üzerindeki tüm yazılar bu xml dosyasından kontrol ediliyor. İşte siz resimle ilgili bir şeyi değiştirmek istiyorsanız bu xml dosyasını değiştirmelisiniz.

Örnek:

<myItem title=’Cat’
description=’A cool cat!’
img=’animal_0001_thumb.jpg’
img_large=’animal_0001.jpg’ />

Yukarıda satı sadece kedi resminin özelliğinin değiştirildiği yer. Descriptionkısmı resmin üzerindeki yazının ta kendisi. O yüzden bu kısmı değiştirdiğinizde resmin üzerindeki yazıyı değiştirmiş olacaksınız. myItem title=’Cat’ kısmı ise ana galeri görünümündeki mouse üzerine geldiğinde ki yazıdır. Burayı da istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Yukarıda birde resim yolları var thumb isimli resim küçük resim large ise büyük resim yoludur. Küçük resmin boyutlarını index.html sayfasında açıklama satırında görebilirsiniz.

Bu xml dosyasını farklı kaydet işlemi uygulayarak menünün diğer butonlarını oluşturabilirsiniz. Şimdilik bu kadar. Eğer sorularınız olursa lütfen bu başlık altında sorularınızı iletiniz. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.

KAYNAK: omerbozalan.com
 
Yukarı Alt