Motion Tween İle Çalışmak

Curse

Üye
Kayıt
30 Eylül 2007
Mesaj
315
Tepki
2
Motion Tween İle Çalışmak Motion Tween Flash ta en çok kullanılan nesne hareketlendirme biçimidir.
Motion tween de siz iki kare belirlersiniz. Nesnenin ilk karedeki ve son karedeki durumunu flash'a gösterirsiniz. Daha sonra, flash bu iki kare arasındaki kareleri kendi oluşturur ve izlediğinizde, o nesne ilk karedeki konumundan, son karedeki konuma gidiyormuş gibi görünür. Mantığı budur.

Önce soldaki tools menüsünden, daire oluşturma aracını seçelim ve bir daire oluşturalım.

Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 640x461 ve %3$sKB ) Buraya Tıklayın


dairemizi oluşturduktan sonra

ona hareket vereceğiz.

daireyi seçiyoruz ve yukarıdaki timeline bölümünde en baştaki kareye sağ tıklayıp, create motion tween seçeneğine tıklıyoruz. Şimdi bu daireye motion tween özelliğini vermiş olduk.



Sıra ikinci kareyi eklemeye geldi. İkinci kareyi de ekledikten sonra, flash aradaki kareleri otomatik olarak oluşturacak.
biraz daha ilerideki bir kareye, sağ tıklayıp insert keyframe diyoruz.



bu işlemi yaptıktan sonra timeline ımız şu şekilde görünmeli:



iki kareyi de ayarladık ama önce bir şey yapmamız gerekiyor. İlk karede dairenin konumu ilk konum, ikinci karede ise son konum olmalı. ancak ikinci karede daireyi kıpırdatmadık değil mi? ikinci kareye (insert keyframe dediğimiz ) tıklıyoruz ve soldaki tools menusunden arrow tool (siyah ok) u seçiyoruz ve daireyi su an bulundugundan farklı bir konuma tasıyoruz. Hatta farklı bir konuma taşıdıktan sonra, yine tools menusunden Free Transform Tool u seçerek, dairenin boyutlarını da değiştiriyoruz.

Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 640x459 ve %3$sKB ) Buraya Tıklayın


İşlem Tamamlandı
 
Yukarı Alt