Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
MURO



“Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine”


Yapım: PANA FİLM
Yapımcı: Raci ŞAŞMAZ
Senaryo: Raci ŞAŞMAZ – Bahadır ÖZDENER – Cüneyt AYSAN
Yönetmen: Zübeyr ŞAŞMAZ
Görüntü Yönetmeni: Selahattin SANCAKLI
Müzik: J. P. Smadj & Cem Yıldız (Pozitif Edisyon)



Oyuncular:
Mustafa ÜSTÜNDAĞ – Şefik ONATOĞLU
Fırat TANIŞ – Eray TÜRK
Nataliya BONDARENKO – Daria LITVINOVA
Evrim ALASYA – Bülent ŞAKRAK
VE
Mazhar ALANSON​


Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde devrimci jargonu ve yardımcısı Çeto’yla girdiği tartışmalarla tanınan ve “Nalet olsun içimdeki insan sevgisine” repliğini dilimize pelesenk eden Muro’nun maceraları beyazperdeye taşınıyor.

Yapımcılığını Pana Film’in, yönetmenliğini Zübeyr Şaşmaz’ın üstlendiği, senaryosunu Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan’ın yazdığı “Muro – Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine” sinema filminin çekimleri 18 Ağustos’ta başladı.

5 Aralık 2008’te vizyona girecek olan “Muro – Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine” filmi bir yandan içimizdeki insan sevgisini ortaya çıkarırken, bir yandan da izleyenleri bol bol güldürecek.

Filmde Mustafa Üstündağ, Şefik Onatoğlu ve Eray Türk’ün yanı sıra, Fırat Tanış, Evrim Alasya, Bülent Şakrak da rol alıyor. Ayrıca Üstündağ ve Onatoğlu’na iki Rus güzel Nataliya Bondarenko ve Daria Litvinova eşlik ediyor. Filmin sürprizlerinden biri ise Mazhar Alanson.



Konusu

Cezaevinden çıkan Muro ile Çeto, devrimi köyden başlatmak üzere memleketlerine dönerler. İlk planları evlenip yuva kurmak, örnek birer devrimci olmaktır. Oysa köyde onları bir sürpriz beklemektedir. Muhtar, Muro ile Çeto’yu hapisteyken iki Rus kadınla evlendirmiştir. Muro ile Çeto’nun devrim ütopyasını gerçekleştirmeleri için; kadınları bulup boşanmaları gerekmektedir.

Bunun için İstanbul’a dönen Muro ile Çeto’nun başına gelmeyen kalmaz. Çözümlemesini asla yapamayacakları bir örgütle karşı karşıya kalırlar...








Gösterim: 5 Aralık 2008
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
teşekkürler paylaşım için.
"nalet" mi? "lanet" mi?
yani orijinali böyle filan olamaz değil mi?
aslı "lanet" olmalı?
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Paylaşım için teşekkürler abdullah. Emeğine sağlık.
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Bazı kelimeler halk arasında oldukça sık bir şekilde yanlış kullanılır. N-L harflerinin olduğu kelimeler bunların arasında ilk sıradırlar. "Lanet-Nalet" - "Naylon-Laylon" gibi. Doğrusu "Lanet" olsa da dizide "nalet" olarak kullanıldığı -lanet yerine nalet olarak kullanılması da oldukça güzel bir senarist kalem oyunu bence film için, filmin isminde de bu şekilde kullanılmış.
 
Yukarı Alt