Neteks, IBM Internet Security Systems distribütörü oldu

Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
534
Tepki
7
Neteks, IBM'in Internet Security Systems (ISS) çözümlerinin Türkiye distribütörü oldu.
Neteks'ten yapılan açıklamada, şirketin bu işbirliğiyle, 2009 yılında bu alanda yaptığı yatırımlarını artırarak güvenlik pazarındaki payını büyütmeyi hedeflediği kaydedildi.
Index ve Westcon Grupları bünyesinde faaliyet gösteren Neteks'in, enterprise scanner ve ınternet scanner güvenlik açıkları denetim sistemleri, network anomaly detection sistemi, sunucu ve masaüstü güvenliği, mesajlaşma ve WEB güvenliği, çok işlevli güvenlik cihazları, profesyonel güvenlik hizmetleri gibi çözümler sunan IBM'in Türkiye distribütörü olduğu duyuruldu.
Neteks Genel Müdürü Erhan Doğan yaptığı değerlendirmede, hızla gelişen ve gün geçtikçe daha etkili hale gelen tehditleri, dönemsel taktiklerle savuşturmanın yeterli olmadığı günümüzde, kurumların her türlü güvenlik ihtiyacına anahtar teslim çözümler sunan IBM ile yaptıkları anlaşmayı büyüyen güvenlik pazarında hedeflerine ulaşmak için stratejik bir adım olarak gördüklerini vurguladı. IBM Türk Çözüm Ortakları Yönetimi Bölüm Müdürü Nedim Nazlı da, ISS'in Türkiye bilişim güvenliği sektöründe çok önemli bir yere sahip olduğunu ve IBM bünyesinde hızla büyümeye devam ettiğini kaydetti. IBM Internet Security Systems, 2006 yılında IBM'in ISS firmasını satın almasıyla IBM Hizmetler Bölümünde faaliyet göstermeye başladı.

Kaynak : Zaman
 
Yukarı Alt