Objeye Dış Kontur Verme

Kayıt
8 Mayıs 2009
Mesaj
148
Tepki
1
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar, Corel Draw x4 kullanıyorum, linkte görselini gördüğünüz objeyi nasıl yapabiliriz?, objeye dış kontur verirken, kırmızı ile siyah arasında boşluk olması gerek, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
 

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
21 Haziran 2009
Mesaj
768
Tepki
39
Seyit bey görselde bir sorun var, link hata veriyor tekrardan ekleyebilirmisiniz ?
 

ahmetkaydi

Üye
Kayıt
11 Ocak 2010
Mesaj
34
Tepki
1
@Seyit Tiken
Kontur atarken kontur sayısını 2 yapın. Sonra Break Apartla ayırın. 2 kontur yapmış olduğunuz için grafik sizden Ungroup yapmanızı bekler. Ungroup yapın. Arada kalan konturun rengini değiştirerek amacınıza kavuşabilirsiniz.
 
Kayıt
8 Mayıs 2009
Mesaj
148
Tepki
1
Ahmet aby, yardımlarınız için teşekkür ediyorum, objeye 2 kontur attıktan ve ungrup yaptıktan sonra, 1. konturu silersek olur mu? yada, objenin 1. konturunu beyaz diğerini örnek olarak, siyah yaparsak, aynı sonuca ulaşırmıyız? ve son olarak, Corel Draw'da, obje ile kontur arasında boşluk bırakarak böyle bir sonuca ulaşabilirmiyiz? teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.
 

ahmetkaydi

Üye
Kayıt
11 Ocak 2010
Mesaj
34
Tepki
1
Değerli arkadaşım yaptığın grafiği nerde nasıl kullanacağın da önemli. Mesela en dışta kalan 2 konturu Combine edebilirsin (Ctrl+L) tuşuyla da yapabilirsin. Ama yeni kullanıcıysan kısa yollara fazla önem vermeni tavsiye etmiyorum. Fakat bilmen de elbette fayda vardır. En öndeki Obje yalnız kalır diğer ikisini combine edersen. böylelikle dilediğin zaman dış konturun rengini değişebilirsin. ama şöyle bi durum daha olabilir. arada beyaz kalan yer boş olacaktır o zaman. yani aldında herhangi bir renk gösterdiğinde çalışman da bozulabilir. Vallahi burdan ancak bu kadar anlatılıyor. Umarım başarabilirsin. Kolay gelsin tekrar.
 
Kayıt
8 Mayıs 2009
Mesaj
148
Tepki
1
Çook teşekkürler Ahmet aby, üzerine gidecem, sizleri yorduğum için kusura bakmayınız.
 

ahmetkaydi

Üye
Kayıt
11 Ocak 2010
Mesaj
34
Tepki
1
Olur mu öyle şey! Problem değil. Vaktimiz oldukça yardımcı oluruz birbirimize. İyi çalışmalar size.
 
Yukarı Alt