Ocak Ayı Yarışması Diskalifiye Sebepli Yeni Değerlendirme Sürecine İlişkin Duyuru

Durum
Konu kapatılmıştır.

onurized

Üye
Kayıt
30 Aralık 2009
Mesaj
10
Tepki
0
Sözlerime öncelikle üzüntü içinde olduğumu belirterek başlayayım. Özellikle site yönetimini zor duruma soktuğum için yarışma girişimimizden dolayı pişman oldum. Yarışma fikrini site yönetimine sunarken karşılıklı çıkarları gözetmiştim. Bu çıkarlar şu şekilde idi;

1- Site üzerinde zaten ücretsiz olarak düzenlenen yarışmalar varken ücretli bir yarışma yaparak yarışma ortamına talebi arttırmak istedik. Siten yönetiminin de yarışmadan çıkarı bizce bu olacaktı. Bu yüzdende kesinlikle siteye ödeme yapılmadı.
2- Firma olarak yarışmaya ödeyeceğimiz 600 TL karşılığında bir logo sahibi olacaktık.
3- Zaten ücretsiz yarışmalara katılan üyelerden bir tanesi (profesyonel, amatör veya öğrenci) yarışma ödülünü alacaktı.

Kısacası yarışma sonucunda site yönetimi, firma ve üyeler için faydalar gözetilerek bu yarışma fikrini site yönetimine yönelttik.

Şimdi gelelim aklınıza takılan sorulara(okuduğumuz yorumlardan yola çıkarak)..

Soru 1. Neden seçici kurul site yönetimi değilde firma oldu?
Cevap 1. Çünkü yarışmaya site yönetiminden şahıslarda mutlaka katılacaktı ve firma olarak ödediğimiz para site yönetiminin eline ve insayetifine bırakılamazdı. Zaten site yönetimi biz bu fikrimizi söylemeden kendileri bize ortada para ödülü olduğu için kendilerinin seçici kurul olmalarının yanlış anlaşılmalara sebep olacağını belirtmişlerdir.

Soru 2. Fırıncılara 1. yi seçme hakkı verilmemeli değil miydi?
Cevap 2.
Yarışma şartlarında zaten seçici kurulun firma yani fırıncıların olacağı ilk günden beri biliniyordu. Katılımcılar bunu bilerek yarışmaya katıldılar Kimse yarışmaya katılmaya zorlanmadı. Fırıncı olmaktan gurur duyardık, fırın ustaları gece herkes eşleriyle uyurken sizlerin sabah kahvaltılarınıza ekmek yetiştirmek için tüm gece çalışırlar. Oysaki biz ekmek ustası değiliz, hatta firma sahibi bile sayılmayız. Firma işletmecisi olan babamız bırakın logo için 600 TL ödemeyi hazırladığınız logolara tek tek bakmamıştır bile. Anlayacağınız logo seçimini fırıncıyı geçtim firma sahibi bile yapmadı. Yarışma fikri ve takibi firma sahibinin iki oğlu tarafından yapılmıştır. Bir tanesi Amerika' da işletme yüksek lisansı yanı sıra üniversitede asistanlık yapmaktadır. Bir tanesi ise peyzaj mimarıdır ve yüksek lisansına devam etmektedir.

Soru 3. Yarışmayı düzenleyen firma temsilciside tasarım hatta web tasarım işi ilede uğraşan bir peyzaj mimarıymış. Seçilen logoyu kendisinin yapmadığını nerden bilebiliriz?
Cevap 3. Mademki logoyu kendim yapacaktım, öyle ise neden bunca zahmete soktum insanları? 600 TL yi önce site yönetimine geçici olarak iletip sonra geri alayım. Onu da geçtim ben sizin mesleğinize olan saygım ve inancımdan dolayı kendi logomu kendim tasarlamaktan kaçınıyorum. Lütfen sizde meslektaş olarak birbirinizi rencide etmekten kaçınınız.

Soru 4. Seçilen logo neye dayanılarak seçilmiştir?
Cevap 4. Firmamız ve bir uzman grafiker görüşleri ile yapılan ön elemeden sonra hedef kitleden yani halkın ta kendisinden logolar ile ilgili izlenimlerini gözlemleyerek seçilmiştir.

Soru 5. Alpaylar Ltd. Şti. gerçekmidir?Yada gerçekten bir şirketmidir?
Cevap 5. Alpaylar Ltd. Şti. uzun açılımı "Alpaylar akaryakıt, taşımacılık, turizm, unlu mam., zeytin ve zeytin yağı san. tic. ltd. şti." ünvanı ile resmi olarak kayıtlı bulunan ve ünvanda geçen tüm meslek dallarında aktif olarak hizmet veren bir kuruluştur.

Soru 6.
Site yönetiminin bu yarışmadan ne kadar maddi kazancı vardır?
Cevap 6. Site yönetimi tarafımızdan yarışma ile ilgili hiçbir para talebinde bulunmamıştır. Ödül olarak verilen plaketler ve gold üyeliklerde site tarafından karşılanmaktadır.
-------------
Seçilen logonun teknik açıdan yanlışları ile ilgili yapılan olumsuz eleştirilere saygı duyuyorum. Zaten firmamız da sonuçlar ile birlikte logonun üzerinde yapıalacak değişiklikleri şu şekilde özetleyerek site yöneticilerine iletmiştir;

1. Logoda kullanılan bıyıklı usta karakteri ekmekte hijyen açısından ters bir izlenim bırakacaktır müşteride. Ayrıca ustanın yüzü ve çizgileri üzerinde yeniden düşünmek gerekiyor. Daha sempatik bir usta yüzü üzerinde çalışılmalı.
2. logo altındaki "Alpay Ekmek" yazısı biraz klasik. Karakter seçimi için birkaç alternatif dikkat çekici yazı karakteri tasarlarından logoya uygun olanlarından birisi seçilecektir.
3. Ustanın elinde tuttugu ekmek çizgileri değiştirilmeli ve ekmek belki biraz daha büyütülerek ön plana çıkarılmalı. Ekmek kabarık olmalı ve uçları sivri olmalı.
4. Mümkün ise ve çok vaktinizi almayacak ise araba(fiat doblo) ve kamyonet üzerine baskı için ön gördüğünüz bir uygulama biçimi varsa görmek isteriz.
5. Slogan "Sofralardaki eşsiz pay" olarak değiştirilecek.
---------------

Yarışma sonuçlarının ardından yaratılan polemik ortamından firmamız kesinlikle etkilenmemiştir. Verdiğimiz karar teknik açıdan yanlış veya doğrudur. Ancak sonuçta verilmiş bir karar vardı. Bizde kararımızın arkasında durmak konusunda kararlıydık. Ancak çalışması birinci seçilen arkadaşın eleştirilere duygusal yaklaşarak çalışmasının arkasında durmayışı ve yarışmadan çekildiği tarzındaki açıklaması sonucu yarışma etiği gereği tüm çalışmaları tekrar değerlendirme ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Yeni değerlendirmede de aynı şekilde siteye, kazanana ve firmamıza yönelik karalamaların yapıldığı tartışma ortamı doğmaması için bu kez firma olarak biz seçici kurul olmamaya karar verdik.

Yeni değerlendirme şekli ile ilgili açıklamayı site yönetimi yakında duyuracaktır. Firma olarak tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.

Alpaylar Ltd. Şti. temsilen Cemal Onur Alpay
 

Admin

Başkan
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
10 Temmuz 2008
Mesaj
132
Tepki
25

"Cemal Bey'e açıklama için teşekkür ederiz."

Bilindiği üzere forumumuzda her ay düzenlediğimiz gelenek haline gelen yarışmalardan Ocak Ayı yarışması diğerlerinden farklıydı.
Bu yarışmamızda değerli katılımcılarımızdan Kurumsal çalışmaları istenmişti.
Günler geçti ,her katılımcı değerli alın terini bilgisini emeğini saatlerini bu yarışma uğruna adeta heba ettiler.(kuşkusuz)
Ve vaadedilen gün geldi çattı.yarışmayı düzenleyen firmamız kendi belli başlı kriterlerini gözönünde bulundurarak ,kendilerine sunulan çalışmalar içerisinden birtanesini 1.seçtiler.
Çalışmaları değerlendirirken hangi kriterlerin göz önünde tutulduğunu sayın Cemal Bey zaten yukarıda belirtmiştir.

Firmalar Kararlarını Nasıl Alır.
Firmalar her adımlarını ötede kendilerine seçtiği kriterleri göz önünde tutarak atarlar, örnek olarak gelecek seneye neyi nasıl üretecekelerini planlarken faaliyet raporları oluşturup bu planlara dayanarak üretim faaliyetlerini sürdürürler. Bu disiplin olmazsa olmazdır.Yine her firma kendi ihtiyaçları doğrultusunda kendini koruyucu birtakım önlemleri kapsayan izleklere tabii davranırlar.Bu da olmazsa olmazdır.
Firmalarda herşey prosedüre uygun yürütüldüğü için hiçbir şey kolay kolay aksamaz.
Demekki firmalar kararlar alırken bunu haybeden yapmamaktalar, bunu kendilerine özgü değerleri göz önünde bulundurarak yapmaktadırlar.

Karar Fikir Düşünce Özgürlüğü.
Her özel kişinin birbirinin kişisel değerlerine saygı duyması zorunluluğu ilkesi Anayasa'da varolduğu gibi tüzel kişilerin de değerlerine saygı şarttır ve zorunludur.
Yine Anayasaya göre Hiçbir özel kişi birbirinin kişisel değerlerini rencide edemez, bu değerleri aşşağılayamaz,ayıplayamaz. Bu tamamen tüzel kişiler için de böyledir.
Burada herkes umarım ne anlatmak istediğimi çok iyi anlamıştır.

İlgili konumuza dönecek olursak.
Alpaylar Tüzel kişiliği de kendi kişisel değerlerini ,kriterlerini göz önünde bulundurarak bir karar vermiştir.Onların bu kararına saygı göstermek aslen Anayasal bir zorunluluktan doğar.
Sonra insanlığın doğasından dolayı bir saygı şarttır.Buradan kastımız saygısızlık yapıldığı değildir,herkes anladı neyi kastettiğimizi.
Bu konuda herkesle mütabık olduğumuzdan eminim.
***
Alpaylar'ın 1. seçmiş olduğu çalışma sahibi Meleğin Avukatı nikli kişiye özel mesaj kanalıyla ulaşılmış kendisine yarışma 1.si olduğu bildirilmiş, neticesinde gerekli işlemler için bilgileri istenmiştir.
Kendisi bu mesajımıza nazır , üyeliğinin durdurulmasını istemiş yarışmadan çekildiğini bildirmiştir.
Kendisinden 2. defa bilgileri istenmiş fakat belirlenen saate kadar hiçbir yanıt alınamadığında dolayı yarışmadan diskalifiye edilmiştir.
Bu halde ortada bir boşluk oluşmuştur.
Dolayısıyla ilgili durum Alpaylar'a bildirilmiş Alpaylar ise yukarıdaki açıklamalarında bahsedilen kararı uygun görüp konu hakkındaki fikirlerini ve sürecin bundan sonra nasıl işleyeceğini bildirir bir yazı yazmışlardır.
Alpaya ait ilgili metni okuduğumuzda yarışma sonuçlarının yenide değerlendirme kapsamına alındığını anlamaktayız.
Bu sebeple daha önce forumdan kendisini sildiren üyelerimiz 24 saat içerisinde tekrar Sayın Ömer Yıldız'a ulaşıp( Bize Yazin) üyeliklerinin tekrar aktif edilmesini talep etmeliler.Verilen zaman sürecinde bize herhangi bir şekilde ulaşmadıkları takdirde çalışmaları diskalifiye edilecektir.24 saat sonrasında ise asil 1. olan ve adını sildiren kişilerin itirazları asla değerlendirilmeyecektir.
2. değerlendirmede jüri üyeleri forumumuzdan bilgili kişiler arasından seçilecektir.
Yeni süreç hakkındaki detayları bu başlık altından takip edebilirsiniz.

Hepinize bol bol iyimserlik ve başarı diliyorum.
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt