öldürten cazibe

Kayıt
21 Nisan 2010
Mesaj
107
Tepki
1
Doğduğu gün kaderi belli olan bir erkek çocuğu. Adı Ömer. Aylin ve kardeşinin aynı kişiye aşık olmasının kausu hikayenin başlangıcıdır. Fakat bu adamın kızının intikamı ve kini kaçınılmazdır. Çünkü evli olan ve bir kızı olan adamın karısı birgün intihar eder.Annesinin ölümünden sonra Ayline ve kız kardeşine büyük bir kin besler. Birgün kazada adam ve Aleyna ölür. Ama Aleyna’nın hayat enerjisi duyduğu büyük nefret bu kazada ruhunun bir gün hayalet gibi dünyada kalmasına engel değildir. Aleyna’ nın kin ve nefreti babasının zamanında yaşadığı aşklar ve ilişkilerdir.
İntikam çanları çalmaya başladığı zaman oldukça cazibeli ve cezbedici bir insanın bedenini seçer, orada kalır. Aylin’in daha sonradan yaptığı evliliğinden Ömer diye bir oğlu olur. Hayaletin Ömer için düşündüğü intikam kaçınılmaz olacaktır. Aylin’in kız kardeşi ise bekar olduğu için öldüreceği ilk kişi odur. Ömer, çocukluğundan beri rüyalarında kin ve nefret dolu bakışları olan, kan kokulu bir kadın görmektedir. Sürekli psikolojik tedaviyle ve ilaçlarla yaşamaktadır. İlk önceleri rüyalarında gözüken bu kadın, daha sonraları da aynalarda da gözükmeye başlar. Dahası da başka bedenlerde O’ nun karşısına çıkar. Ömer’ in kendi dünyasına girerek, O’ nun en kötü günlerinde karşısına çıkarak destek olur. Ömer’in düşüncelerine bile girmeye başlar. Ömer’ in bulunduğu bu karanlık kausta kimse ona inanmamaktadır. O’ na yardım edecek olan tek kişi kendisidir. Zamanla o hayaletle başa çıkmaya başlar. Çünkü bu şeytani ruhu engelleyen tek şey açık ışık ve aynaların yansımasıdır. Ömer belirsiz bu intikam oyunun içindedir. Ömer’ in Aslıyla ilişkisini bozan ve hatta Aslı’ nın Ömer’ i aldatması sadece Aleyna’ nın şeytani gücüdür. Ömer çocukluğundan beri ailesinden uzakta oluşundan ailesine karşı hep büyük bir kin besler. Rüyalarında gördüğü kabuslar, O’ nun çocukluk günlerinden beri hep dışlanan ve yalnız bir çocukluk yaşamaya mahkum kalmıştır. O’ nun tek can yoldaşı Aslıyı da ondan uzaklaştırır. Aleyna’ nın şeytani gücü Aslı’ yı başka erkeklere yönlendirmesi ve hatta onu çok isterik bir kadın yapıverir. Defalarca Ömer’ in karşısına çıkar ve yaşadıkları ilişkilerde orgazmın doruklarını yaşarlar. Fakat seneler sonra aşkın büyüsü, kin ve intikam duygularını yener. Ömer’ e duyduğu büyük bir aşk Ömer’ in sonu olur. Aslında Ömer rüyasında gördüğü ilk aşk rüyasından sonra aşka saygı duymaya başlar ve hayaletleri olduğu gibi kabullenip ilişkisine devam eder. Aleyna’ nın ortadan kayboluşları ve tıpkı bir ölü gibi buz bir tene sahip olması, Ömer’ in Aleyna’ yı olduğu kabullendiğinden saygı duymaktadır. Aleyna lanetleceği insanları insanları seçer ve yaklaşmaya çalışır. Bir gün yine bir kurban seçmişken Ömer’ le karşılaşırlar. Fakat Ömer’in aklından hiç silinmeyen aldatılma korkusu onda bu şüpheyi uyandırır ve Aleyna’ dan ayrılır.
Ondan ayrılmasını kabüllenemeyen Aleyna, Ömer’ in ruhuna girer. Açık ışığı ve aynaların yansımasını denesede ona karşı koyamaz. Son çaresi boynundaki meleği ona tutar ve hayatta kalmayı başarır. Tıpkı Aleyna gibi kin ve nefretten başka bir şey düşünmemektedi.O’ na anne ve babası en büyük acıyı vermiştir. Aklından çıkaramadığı annesi, babası ve O’ nu aldatan Aslıdır. İntikam planları kurarken Aslı’ nın canını alır ve daha sonra yurtdışına giderek, önce annesinin ve sonra da babasının canını alır. Son kez kardeşine silahı uzatır ve fakat ilk kez mahsumiyet O’ nu durdurur ve intihar eder. Belki o kötü ruh Ömer’ le birlikte öldü belki de bir sonraki nesillerdeki Ömer’ de olucaktır. Ya da heryerde olabilir artık. Ağaçların arkasında, çalılıkların içinde veyahut mahsum Gökhan’ ın çocukluğunda. Ama bilinen bir tek şey bu bilinmezliğin içinde artık Ömer’ in olmamasıdır.

SAYGILAR
Dilay YALÇIN
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
Annesinin ölümü yerine eşinin ölümü demeniz daha doğru olurdu ve bir kaç şey daha var. Açıkçası çok anlaşılır değil. Tekrar tekrar okudum ama tüm kişiler birbirine girdi ve karmakarışık oldu.:) Toparlanırsa güzel olabilir diye düşünüyorum. Kaleminize sağlık...

Ayrıca konunuzu "Söyleşi" bölümüne taşıyorum.
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Yazdıklarınızı okudum ama ne olarak okumam gerektiğine de bir türlü karar veremedim.

Bu bir hikaye denemesi midir?
Yoksa bir senaryo mudur?

Hangisi olursa olsun, yazınızda devamlılık ve sürükleyicilik bulamadım. Bu söylediklerim, yazınızın kötü olduğu anlamında veya yazmamalısın anlamında değil. Yazmak her şekilde güzeldir elbette ama bazen kafamızda canlandırdığımız olayları kağıda dökemeyiz, biraz da aceleyle yazılmış gibi bir düşünceye kapıldım okurken.

Yazılarınızın devamını bekliyor olacağım, görüşmek üzere...
 
Yukarı Alt