Ölüm Fermanı Yazıldı

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
İnanılması güç ama 8 yıllık tarayıcı hala yoğun olarak kullanılıyor. Ama birileri buna dur demeye kararlı.




Tam 8 yıl önce çıkmış olan Internet Explorer 6'nın hala piyasada olmasından artık iyiden iyiye rahatsız olmaya başlayan internet kullanıcıları, .net'in de desteğiyle başlattıkları bir kampanya ile internetin gelişimi ve standartların oturması amacıyla Microsoft'un artık IE 6'yı desteklememesini ve hatta zorunlu güncellemeler ile kelimenin tam anlamıyla öldürmesini istiyorlar.
Yazılım geliştiricileri Internet Explorer 6'nın artık antika bir tarayıcı olduğunu ve günümüzde yerleşmiş pek çok web standardının çok gerisinde kaldığını söylüyor ama IE 6 varlığını sürdürdüğü sürece, onun dayattığı eski teknolojileri göz ardı etmelerinin zor olduğunu da ekliyorlar. Günümüzde özellikle şirketler hala Windows 2000 kullanıyorlar ve IE 7 veya IE 8'in desteklenmediği bu işletim sisteminde pek çok kullanıcı halen IE 6'yı kullanıyor. Uzmanlar bunun firmaların %20'si civarında kurumsal kullanıcıya denk geldiğini söylüyorlar. Onlar işletim sistemlerini değiştirmeyecekler ama eğer Microsoft, Windows 2000'de IE 7 desteği sağlayacak olursa web standartları konusunda önemli bir adım atılmış olacak.


Kaynak
Hürriyet
 
Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
534
Tepki
7
Bence Microsoft milim milim değişiklerle sürüm güncelliyor..Tabi bu onların işine geliyor ama biz kullanıcıların sürekli güncelleme yapmak istediğimizi hiç sanmıyorum :)
 
Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
87
Tepki
6
Mozilla firefox varken hiçbirine ihtiyaç bile duymuyorum açıkçası. Ama kendi pcim dışında başka bir yerde girmem gerektiğinde hele de ie6 varsa, maalesef web 2.0 özelliklerinin nerdeyse %90 civarında bu tarayıcı tarafından desteklenmemesi sıkıntı yaratıyor. Özellike webmasterlar için çok sıkıntılı bir durum bu.
 
Yukarı Alt