Önemli yardımcı olursanız sevinirim

burak akan

Üye
Kayıt
29 Mart 2014
Mesaj
1
Tepki
0
merhaba arkadaşlar photoshop ile amatör olarak uğraşıyorum ben çektiğim resimleri koyduğum resimdeki gibi bi hale getırmek ıstıyorum mumkunmu mumkun ıse nasıl ?1901685_10152346719616694_40738017_n.jpg
 

akd

Üye
Kayıt
27 Temmuz 2013
Mesaj
9
Tepki
8
Dostum şöyle izah edeyim; İlk olarak örnek fotoğraf balıkgözü lens ile çekilmiş olabilir. yani fon orijinal gibi duruyor. Eğer fonun perspektifinden yani eğikliğinden bahsediyorsan bu biraz edit başlığındaki transform komutunun alanına giriyor.eğer bahsettiğin etki havai fişekler ise bunun için önce internetten veya stock sitelerden havai fişeğe benzer ışık modellerini bulmalısın. bulduğunu varsayarsak fotoğrafına nasıl uygulayacağını anlatayım. ana fotoğrafı photoshop programında aç. ardından ilgili ışığın ve/veya ışık efektinin bulunduğu fotoğrafı da photoshop ile aç. burada önemli olan nokta şu; eğer ışığın fonu siyah değil ise kullanman ciddi anlamda zorlaşır. ışık ve türevlerini ararken ışığın fonunun siyah olmasına dikkat etmelisin. anlatıma tekrar dönecek olursak, ışığı da photoshop ile açtıktan sonra ışık resmini tamamen kopyala ve ana resme yapıştır. yapıştırdığında eklenen katmanın blende mode seçeneğini screen olarak seçmelisin. ilk etapta söyleyeceğim bunlar. sadece bir ışık efekti kullanımı konusunda onlarca farklı yol denenebilir. ama amatörüm dediğiniz için zorlanmayacağınız bir yol göstermek istedim. inşallah faydalı olabilmişimdir.
 

Ali DANIŞAN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
3 Temmuz 2012
Mesaj
429
Tepki
312
akd arkadaşımızın da dediği gibi balık gözü ile çekilmiş olabilir eğer elinde bulunmuyorsa photoshop ile balık gözü efekti verebilir daha sonra googleden bulduğun fişek görüntüleri ışık görüntüleri ile istediğin sonucu verebilirsin kolay gelsin :)
 
Yukarı Alt