Onur Air Dergisine Reklam Çalışması

b3krkdk

Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
403
Tepki
91
Ellerinize sağlık, çok güzel bir çalışma ortaya çıkarmışsınız yine...

@Ali Kürşat SABANCI

Ali Kürşat Bey, siz de adamın üzerindeki taç neden olmamış onunla ilgili bir kaç bir şey yazabilir misiniz ??? grafikerler.org'ta pek yorum tarzı böyle olmadığı için söylüyorum. Bunu belki siz ve yorum yaptığınız Mehmet Bey anlayacaktır ama bu konuya sonradan gelip bakacak olan benim gibi acemiler pek bi şey anlamayacaklardır.

Saygılar...
 
Kayıt
12 Haziran 2014
Mesaj
133
Tepki
47
Buna yapabileceğim tek ve yeterli olabilecek açıklamam sırıtıyor olmasıdır. Onun dışında gözüme çarpan birşey yok. bende bu mesleğe aman aman yıllarımı vermedim ama o tacın sırıttığını görebilecek kadar tecrübem olduğunu düşünüyorum. Saygılar.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Bu ilan yayınlanmışsa, üst örnekteki üst başlıktaki dehşetli kelime hatasını görmeliydiniz. Böyle hatalar bazı atölyelerde işten çıkarma sebebidir. Müşteri "kör" olabilir, ama grafikerin kör olma lüksü yok..

Ayrıca ikinci ilanda bir sorunun cevabı, bir üst satırdan veriliyor:

Gerçek bir iskender
dünyada kim anneleri
mutlu eder

(aynen yazdım)

Diğer bütün imla hataları bir yana, bari bir soru işareti koysaydınız.

Ayrıca şimdi bir çocuk annesine İskender alarak mı mutlu ediyor demek istenmiş? Konuyu sadece bir grafik açısından değil, bir "reklam" gözüyle de değerlendirmek gerekir.

Sonuç olarak, üzerinde çok çalışılmış iki ilan..
Ama iyi ilanlar mı?
Burası tartışmalı.
 

Mehmet ÖZDEMİR

Grafik Tasarım
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
984
Tepki
243
Ali Kürşat Bey; tacın sırıttığını belirtiyorsunuz. Ancak tacın sırıttığını belirten ilk siz oldunuz. Diğer platformlarda profesyonel grafiker arkadaşlarım taç konusunda herhangi bir olumsuz bir şey söylemedi. Bu birde bakış açısına bağlı değil mi?

Tuncer Ozkan Bey: Sanırım çalışma küçük yüklendiği için "tüm" "kim" gibi okunuyor. Sanırım font ile alakalı bir durum.

20x26.jpg .
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Evet Mehmet Bey, büyütünce bunu "tüm" diye okunabiliyor. Ama birebir boyutunda yine de sorun çıkabileceğini söylemek mümkün. Ve font seçiminizin de pek isabetli olmadığını...

Yine de keşke her iki ilanı da basılmadan önce burada paylaşsaydınız. Şu an yapılan eleştirilerin yıkıcı olduğunu düşünebilirsiniz ama baskıdan önce olsaydı şimdi bu eleştiriler hazine gibi gelecekti.

Bu haliyle harcadığınız emek için sonuçların moral bozucu olduğu muhakkak.

Ama bardağa dolu tarafından bakın. Bu durum, size büyük bir tecrübe kazandırmış olacak. Sadece size değil, paylaştığınız bütün forumdaşlar için de...

Başarılar dileğiyle.
Tuncer ÖZKAN
 

b3krkdk

Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
403
Tepki
91
Şimdi tekrardan bi baktım da ilanlara ilk ilanda çok net bir kelime hatası var, umarım o hata ile yayınlanmamıştır.

"MEMLEKETTE İSKERDERİN KRALINI SATARIM" bir harf hatası bile işin kalitesini çok çok aşağılara çekebiliyor ne yazık ki. O sebeple hep dikkatli, çok dikkatli olmamız gerekiyor.
 
Yukarı Alt