Onur G. HİTİT - Börtü böcek fotoğrafları

Kayıt
3 Eylül 2008
Mesaj
59
Tepki
3
Geçen yıl eşim evin dış kapısını açtı ve açar açmaz bir çığlık atarak beni çağırdı. Ben de "Aha yılan!" diye koşarak gittim. Bir de baktım ki yerde bir böcek var. Ama öyle böyle değil, devasa bir böcek. Sanırım vücut geliştirme çalışmış.

Kınkanatlılar grubundan olduğunu düşündüğüm ama tam olarak türünü bilemediğim bu sevimli misafirimizin resimlerini çektim ve daha sonra onu kimsenin rahatsız edemeyeceği bir yere götürüp bıraktım. Geçici bir süre evde bakabilmek için izin alamadım.

Boyu hemen hemen 10 cm. vardı. Duyargaları ise boyundan daha uzundu neredeyse.

İşte küçük misafirimiz:

[/url]

[/url]

[/url]

* * *

Bir başka böcek daha var. Bunun resimlerini de geçen yıl çektim. Oltamı ve fotoğraf makinemi alıp biraz oyalanmak için göl kıyısına indim. Balık falan yoktu. Etrafta gezip resimlik birşeyler aradım. Bir kayayı kaldırdım, altında çok ilginç bir canlı ile karşılaştım. Genel olarak "danaburnu" olarak adlandırılan, bazı yörelerde ise "danadişi" denen bu iri böceği görüntüledim.

Sanırım kış uykusundaydı. Çok hareketli değildi. Birkaç poz resmini çektim, daha sonra onu yuvasına geri bıraktım. Aslında birçok oltacı, bu böceğe hiçbir balığın dayanamadığını söylüyor. Ben bunu oltaya takmaya kıyamadım. Eve balıksız döndüm ama güzel resimler çekmiştim.

İşte minik devimiz:

[/url]

[/url]

[/url]
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Gerçekten de değişik türde börtü böcek-ler:) Bu arada resimlerde çok iyi çekilmiş...
 
Kayıt
3 Eylül 2008
Mesaj
59
Tepki
3
Teşekkür ederim. Profesyonel bir fotoğrafçı değilim. Fotoğrafçılığım hobiden öteye gitmedi, genelde doğa/canlı fotoğrafları çekmeyi seviyorum.

Canon Powershot A400 kullanıyorum.
 
Yukarı Alt