Overprint

kornyusuf

Üye
Kayıt
14 Haziran 2011
Mesaj
9
Tepki
0
arkadaşlar bugün birşeyle karşılaştım daha önce hiç zemin üzerine beyaz(renk) kullanmadım. bugün overprint yapılması gerekiyormuş matbaa'dan söylediler bu işlemin pdf üzerinden overprint yapma yada kayıt ederken yapılan bir kısa yolu varmıdır arkadaşlar. Bu Konuyla ilgili bilgi sahibi varmı ?
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@kornyusuf

Zemin üzerine kullandığınız beyaz için mi overprint istediler:confused: Eğer öyleyse bu çok saçma çünkü herhangi bir zeminin üzerine kullandığınız beyaza overprint vermek demek o beyazın basılmaması ile aynı anlama gelir (freehandden farklı olarak illustratör beyaz renge overprint verebilir ki bu saçmadır aslında).

Yoksa söylemek istediğiniz zemin üzerine verdiğiniz beyazın overprintli olması ve bunun kaldırılması gerekliliği ise o zaman yapmanız gereken pdf belgenizi illustratörde açmak ve beyazlardaki overprinti kaldırmak ya da dokümanı PDF olarak kaydederken Advanced sekmesine gelip ilk önce Compatibility açılır menüsünden Acrobat 4 (PDF 1.3) seçeneğini seçmek ve bu seçimden sonra pencerenin altına doğru aktif hale gelen overprint açılır menüsünden discard seçeneğini işaretlemek ama bunu yaptığınız zamanda ilgili dokümandaki bütün overprintleri iptal etmiş olursunuz.
 
Yukarı Alt