özel kurslardan alınan "Usta Öğretici"belgesi ile iş bulunabilir mi?

tweety1970

Üye
Kayıt
17 Ekim 2009
Mesaj
14
Tepki
0
:)Herkese merhabalar,
Ben de grafikerlik eğitimi almaya başlamış,yeni bir adayım.
Özel bir dershaneden grafikerlik eğitimi almak için başvurdum.Ancak sundukları yeni bir alternatif kafamı ciddi anlamda karıştırdı.
Şöyle ki:
Temel derslerden sonra 1 yıl sürecek bir eğitimle "Usta öğretici"belgesi için formasyon eğitimi veriliyor.Milli Eğitime başvurup,stajyerlik için başvuruda bulunuyorlarmış.
Sınav sonunda staj kalkıyor ve "Usta Öğretici"belgesi veriyorlarmış.
Benim merak ettiğim..
1-Lise mezunu bir insan bu belgeyi alsa bile söyledikleri gibi özel dershaneler,İSMEK,Halk Eğitim merkezlerinde iş olanağı bulabilirmi?Böyle birşey var mı gerçekten?
2-Ben usta öğretici olmayı istiyorum gerçekten ama kurs ciddi bir rakam istiyor..
Eğer böyle birşey yoksa boşuna umutlanmak istemiyorum..

Yardımcı olabilirseniz sevinirim..
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sayın tweety1970, merhaba.

Öncelikle, bir eğitim alarak bu mesleğe adım attığınıza göre hayırlı olsun.
Teorik olarak, "usta öğretici" olabilmek için sınavını geçmek gerektiğine göre sınav sonunda gerçekten de "usta öğretici" olman gerekir!
Fakat dediğim gibi teoride.
Çünkü pratikte, bu işin dört yıllık fakülte mezunları bile o kadar kolayca ve hemen usta öğretici olamıyor. kaldı ki, bir yıllık bir ders sonucunda bu nasıl olsun?
Sizce de bir çelişki yok mu?
Ama şu var ki, en azından grafikerlik mesleğini aklınıza koymuşsunuz. Gayet güzel. Demek ki şu an gittiğiniz grafikerlik kursu, sizi tam hedefine olmasa bile bir noktaya getirecek. İşte o zaman, bu konuyu, yani "usta öğretici" konusunu yeniden ve son bilgilerinizle değerlendirin. Belki de usta öğretici olma fikrinden vazgeçeceksiniz.
Çünkü görünen buzdağı, suyun üstünde kalandır.
Olsun, şu anda bile umutsuzluğa düşmeyin. Çünkü ilk eğitimi aldığınız zaman bile kârlısınız. Nitekim bir miktar yol almışsınız demektir. Bence, usta öğreticilik kavramının peşinden gidin, fakat tek amacınız olmasın. Bu arada grafikerlik yapmaya da başlayın.
Neden böyle söylüyorum?
Çünkü, belgesi olsun veya olmasın, piyasada ekonomik kriz nedeniyle kapının önüne konmuş o kadar yetenekli, bilgili grafiker var ki, çoğu da böyle bir dersaneye kapağı atayım telaşası içindeler. Elinizde belgeniz olsa bile size en sonunda piyasa bilginiz, tecrübeniz sorulacaktır. O zaman bu deneyimli grafikerler, art direktörler karşısında şansınız oldukça zayıfdır.
Tekrar sorunuza geri dönecek olursak, diyeceğim şudur:
Zaten bir kursa başlamışsınız. Nihai hedefinizi ve kararınızı bu kurstan sonra belirleyin.

Başarılar dileğiyle.
Tuncer ÖZKAN
 
Yukarı Alt