özel kurslardan mı eğitim almalı, özel grafik dersi verenlerden mi?

boro

Üye
Kayıt
18 Kasım 2009
Mesaj
66
Tepki
3
Herkese merhaba

Yıllar önce, hiç eğitimi olmayan ama konusunda kendini geliştirmiş bir grafikerden özel ders aldım. özel ders bittiğinde iyi bir grafiker olduğuma inanmaya başladım. inanmakla yetinmeyip ve aldığım dersin hakkını vermek için çalışabileceğim yerler aramaya başladım. Bir ajansta işe başladım biraz bocalasamda orada kalmayı ve grafiker olma yolunda yürümeyi başardım..

Şimdi asıl soruya gelelim. başlıkta yazdığım gibi; Üniversite eğitimini almayan bir grafiker özel kurslardan mı eğitim almalı, özel grafik dersi verenlerden mi?

Bu konuda değerli görüşlerinizi bekliyorum.
saygılar.
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Öncelikle mesleğinizde kendinizi başarılı bulmanız gerçekten de çok güzel.

Bir insan, evet ben başardım diye, gerçekten kendine inanarak bu sözü söylüyorsa bir işi veya olayı başardığını göstermektedir, bu konuda sizi tebrik ediyorum.

Üniversite eğitimine gelince, elbette ki eğitim alan bir kişi her şeyi daha geniş düşünür, daha çok bilgi ve donanıma sahip olur. Fakat burada anladığım kadarıyla siz bu işi yapmak için illede üniversite bitirmeye gerek yok fikrini savunuyorsunuz ve ben buna albette ki katılmayacağım.

Yani siz başarılı olabilirsiniz, işinizi çok iyi yapıyor olabilirsiniz ama bunu siz yaptınız diye, herkes bu yoldan başarılı olacak anlamını da çıkarmamalısınız, haksız mıyım?
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
Bu konuda verilebilecek en klasik cevabi vermekle baslayayim :)

Bu isin bir okulu oldugu muhakkak. Bende grafik tasarim mezunuyum ancak bilmemiz ve aklimizda yer etmesi gereken bikac ayrinti var.

Muhammed ali ilk boks eldivenini giydigi zaman yumruk atmayi bile bilmiyordu o herseyi ring te ogrendi. bunun icin cok calisti antreman yapti kendini gelistirdi ve zorladi. Bugun muzik bolumunu okumamis bircok unlu gitarist var. Mesela Metallicanin solisti james hetfield. Babasi tir soforuydu ve kendisi fabrikada siradan bir isciydi ama icinde hep muzik oldugunu biliyordu. Annesi sanirim opera soyluyordu ve kendide buna asikti. Ama asla bir muzik universitesine gitmedi. Ancak kucuklugunden beri muzik isteginden dolayi eline ilk gitari aldi :) ilk gitari calarken onu duymak istemezdim bile. Oysaki simdi albumleri milyonlar satiyor.

Bunun gibi bircok ornek verebilirim sana eminim diger okur yazar arkadaslarda verebilirler. Ancak benim sahsi gorusum bu kendini nerde gormek istedigine bagli. Eger gitme imkanin varsa git. Cunku orda insana ps deki dugmeleri tek tek anlatmazlar. Oncelikle bakis acisini genisletirler. Sanat tarihi dersleri vardir. Gidersen sana yarari olacagi dusuncesindeyim. Ancak kendi capimda sana verebilecegim en iyi tavsiye her zaman daha iyisini yapmaya calismandir. Meslegin neresinde oldugunu bilemiyorum. Ogut vermek haddime dusmez mutlaka ama oncelikle ne istedigini iyi bilmen gerekir. Sirf meslek olsun elimde bu isten hayatimi kazanayim diyorsan onu bi sekilde halledersin zaten. Pc basinda oturan cok insan gordum. kullukleri agizina kadar dolu. Ama cok cabalayaninida gordum. En basit ornek ben... :) Hala yetemiyorum bu beni ofkelendiriyor ama herzaman farkli yoldan cizilmeyeni cizebilecegimi bilebiliyorum. Dusuncemin ve cizimimin karsiligini yeterince aldigim icin bu benim icin bir avantaj. Umarim sende turkiyede sartlari bu sekle cevirebilirsin. Iyi Calismalar :)
 
Yukarı Alt