pdf dosyalarını kitap gibi çıkarmak

forky

Üye
Kayıt
15 Mayıs 2011
Mesaj
4
Tepki
0
herkese merhabalar doğru adreste miyim bilmiyorum ama bende pdf kitap dosyalar var ve bunları kitap halinde basmak istiyorum. ancak A4 kağıdını ikiye katlayarak ve ortadan zımbalayarak kitap hazırlamak istiyorum. mesela dergiler nasıl hazırlanır, sayfalar nasıl dizilir onun gibi bişey hazırlamak istiyorum. pdf dosyasını kitap haline getirecek bir program var mıdır acaba? yardımcı olrsanız çok sevinirm.

Arkadaşlar sorunu çözdüm, Grafik Tasarım eğitimi aldım, grafikerlik ile ilgili hiç bir sıkıntım kalmadı, siz de eğitim almak isterseniz eğitim aldığım yerinin linkini bırakıyorum; Grafik Tasarım Eğitimi
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Herhangi bir programa ihtiyacınız yok sanırım.. Windows kullanıyorsanız yazdırma seçeneklerinde küçültme ve büyütme seçenekleri olduğu gibi yazıcınız destekliyorsa her iki sayfaya önlü arkalı kitap baskı yapabilirsiniz.
 

forky

Üye
Kayıt
15 Mayıs 2011
Mesaj
4
Tepki
0
abicim derdimi anlatamadım galiba. A4 kağıtlarından dergi yapıldığını düşünün. mesela 30 A4 kağıdını ikiye katlayın. sayfaları çevirdiğiniz zaman normal bir dergi sayfalarını çeviriyormussunuz ggibi ve sayfa numaraları da 1,2,3,4,5... diye gitsin. normal dir dergi veya kitap gibi. bunu yapabilmek için program var mıdır diye sordum. önerdiğiniz metodu uygulamıştım ama benim istediğim o değil.
 

forky

Üye
Kayıt
15 Mayıs 2011
Mesaj
4
Tepki
0
hocam buldum sanki bişeyler sayfa dizilimini yapacak programları. aşağıdaki programlar herhalde.

Adobe Indesign
QuarkXPress v8.5
 

forky

Üye
Kayıt
15 Mayıs 2011
Mesaj
4
Tepki
0
hocam başka bişey buldum deneyemedim ama umarım budur

Bunun için Dosya > Sayfa Yapısı bölümüne girin.

Orada "Sayfalar > Birden fazla sayfa" yazan kısımdan "Katlı Kitap"ı seçin. Buna göre çalışmanıza dönün ve sayfa kontrolü yapın. Sayfa numaraları verin.



Ayarlamaları yaptıktan sonra Dosya > Yazdır diyerek yazıcınızla ilgili iletişim penceresini açın. Yazıcı ayarlarından El ile yazdırmayı işaretleyin, bu ayar önce tek sayfaları yazdıracak, sonra el ile çevirdiğinde çift sayfaları yazdıracaktır.



Dikkat ederseniz, çıktıdan aldıktan sonra 1. sayfanın tam karşısındaki sayfanın numarasının son sayfaya ait numara olduğunu göreceksiniz. Böylece katladığınızda ilk sayfa başa, diğer sayfa en sona gelmiş olacaktır.

İşiniz bittikten sonra da sayfaları ortadan kesip yapıştırabilir ve harici bir şekilde bir kapak yapabilirsiniz. Ya da kitap çok kalın değilse ortadan zımba vurabilirsiniz.
 

Denizhan34

Üye
Kayıt
9 Temmuz 2012
Mesaj
6
Tepki
0
Çözüm için In design sayfaları hazırla işlem bittikten sora swf olarak kaydet...
 

hll888

Üye
Kayıt
12 Temmuz 2013
Mesaj
1
Tepki
3
PDF dosyalarını Kitapçık olarak yazdırma problemini tonerimi ve kağıtları feda ederek çözdüm :) Başkalarına da faydası olması dileğiyle açıklamak istedim ...

1.) Foxit reader programını yükleyin (adobe'den daha hızlı ve daha iyi program) internette türkçe yaması mevcut.

2.) Kitapçık olarak yazdıracağınız belgeyi çift sayfa olarak ayarlayın örneğin: 33 sayfalık belgeyse 1 ile 32 sayfa aralığını seçin çünkü tek rakam kitapçığı bozuyor. Artan son sayfayı daha sonra da yazdırabilirsiniz.

3.) Dosya yazdır menüsüne girdikten sonra sayfa aralığını belirliyoruz( çift sayı olmalı) ,

sayfa ters çevir kutucuğu boş olmalı ,
ölçek türü: KİTAPÇIK
ciltleme: SOL
kitapçık altkümesi :ÖN
olarak seçilerek sayfaların önyüzünün çıktısını alırız.



4.) Sayfaların arka yüzünü yazdırmak için çıkan sayfaları yazıcıdan çıktığı gibi tekrar tepsiye koyuyoruz sonra :

sayfa ters çevir kutucuğunu işaretliyoruz
ölçek türü: KİTAPÇIK
ciltleme: SOL
kitapçık altkümesi :ARKA

olarak seçip çıktıyı aldıktan sonra örnek aldığımız 32 sayfalık pdf dosyasından 8 adet kağıttan oluşan kitapçığımız oluşuyor.
 
Kayıt
9 Ağustos 2013
Mesaj
2
Tepki
0
@hll888

Allah razi olsun senden ustad, gezmedigim bakmadigim site kalmadi. Herkes bir seyler anlatmis, denedigim butun yollarda basim hatali oldu sayfa1 den sayfa8 e atladi. Ama senin bu anlatimin sayesinde 44 sayfalik bir kitabi elde ettim. Cok saol.
 
Kayıt
9 Ağustos 2013
Mesaj
2
Tepki
0
Yazıcıdan kitap şeklinde çıktı almak isteyenler. Yukarıdaki yöntemi denesinler kesinlikle işe yarıyor. Kitap şeklinde derken bazıları yanlış anlıyor ama. Kastettiğim çıktıları elinize alıp ikiye katladığınızda. Sayfa sayfa ilerleyen bir kitap elde ediyorsunuz. Bildiğiniz bir kitap elde ediyorsunuz
 
Yukarı Alt