Peki Sosyal Beceriler Zayıfsa?

MertDd

Üye
Kayıt
11 Mayıs 2021
Mesaj
2
Tepki
0
Herkese merhaba,
Sizce sosyal becerileri zayıf olan ve grafik tasarım mezunu birisi, iş hayatında kariyerinde nasıl bir yol izlemelidir?

Sosyal olmaya çalışan ama doğuştan gelen bazı sıkıntılardan dolayı bu konuda çok eksik kalmış ve çile çekmiş birisiyim. Örneğin bir reklam ajansında susup, köşeye çekilip, benden ne isteniyorsa yaptıktan sonra eve gitmek bile (böyle bir şey olabiliyor mu bilmiyorum) benim için işkence. Çünkü ortamın sosyal enerjisine ve konuşulan konulara uzaklığım bile beni çok etkiliyor ve oturduğum yerde beyim boş yere enerji tüketiyor. Çalışkan, disiplinli, tasarımı ve bu pazarı seven yetenekli birisiyim. Tek istediğim kendimi bu sektörün içinde bir yerde görebilmek. Bu arada soğuk, ciddi ve kuralcılık kokan bir ortam, rahat edebileceğim ve yeteneklerimi gösterebileceğim tam aradığım bir yer.

Yeni olduğum için serbest çalışabileceğim bir çevrem de yok. Olsun çok isterdim ve ne yapabileceğimi de bilmiyorum. Sizce ne tür seçeneklerim var? Yoksa bu macera başlamadan bitmiş de haberim mi yok? Ya da bu soruların cevabını başka yerde mi aramalıyım? Bu işi yapan sizlerin değerli düşüncelerini çok merak ediyorum.
 
Kayıt
9 Mayıs 2021
Mesaj
19
Tepki
1
Biz tasarımcıların çok büyük bir kısmı işimiz gereği böyleyiz. Zaten bu zamanda çok ofis çalışması da kalmadı. Ben de freelance bir iş hayatı yaşıyorum. Sende öyle olmalısın pc neresi işin orası insanlar seni ilgilendirmez.
 

MertDd

Üye
Kayıt
11 Mayıs 2021
Mesaj
2
Tepki
0
Teşekkür ederim cevabınız için. Ayrıca ''seni ilgilendirmez'' kısmı da çok rahattı içimi sağ olun
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
insanlar sizi ilgilendirir sevgili dostum. hatta eğer bir grafiker iseniz sizi en çok insanlar ilgilendirir. evden oturarak gerçek bir ajans deneyimi edinemezsiniz, kendinizi sadece evden öğrenerek geliştirebilirsiniz ve gelebileceğiniz son yer yine sizin eviniz olur. öğreneceğiniz şeyler sektörün
kısıtları olur. oysa saha deneyimi evdekinden çok çok farklıdır. kendinizi ve yeteneklerinizi en hızlı şekilde geliştirebileceğiniz tek yer fiziksel bir ajans olduğu için işi orada öğreneceksiniz. her firma illa yüzde yüz deneyim istemiyor, personelim sektöre yabancı olmasın kafi diyen firma ilanları var. hatta mesleği ajanstan çok daha hızlı ve derinlemesine öğrenebileceğiniz bir üst seçenek, herhangi bir matbaada grafikerlik yapmaktır. çünkü oraya binbir farklı iş gelir ve hepsini meslek gereği kısa zamanda öğrenmek zorunda kalırsınız. yani ben terimlere yabancıyım, ortama yabancıyım vesaire demek yerine yapabileceğiniz en iyi şey, gelen işleri iyice kavramak ve işe başlamadan önce iş ile alakalı çok örnek incelemek. zaten kimse sizden hemen altın bir sıçrayış beklemez merak etmeyin, kaygılarınızdan kurtulun, onlar biliyor sizin durumunuzu ve zamanla işi öğreneceğinizi.
iyi çalışmalar.
 
Yukarı Alt