Photoshop özel sayısı!

Kayıt
14 Eylül 2008
Mesaj
27
Tepki
0
www.digitalarts.com.tr

ÖZEL SAYILAR BAŞLADI…
Photoshop Özel Sayısı Çıktı!

Herkese merhaba...
Geçen sayımızda duyurduğum özel sayıların ilki tam 1 ay sonra bayilerde olacak. Yeni özel sayı, yani Photoshop CS4 sayısı Kasım ilk haftasında bayilerden alabilirsiniz, kalırsa tabiiki. Aralık’ta ise bildiğiniz ve okuduğunuz Digital Arts normal sayısı çıkacak. Ocakta Illustrator CS4 Özel sayısı ile seriye devam edeceğim. Özel sayı haberini duyurduğumuzdan bu güne, okurlarımızdan projemizi destekleyici güzel haberler aldık, herkese teşekkür ederim.

Özel sayılarda ismi gibi özel bilgiler olacak. Tüm editör ekibimizle birlike, olabildiğince özel bilgileri sizlerle paylaşmak için çalışacağız. ADOBE CS4’lerin çıkması içeriğin yönüne farklılık kattı. ADOBE PHOTOSHOP CS4 özel sayısı yapmak oldukça iddialı bir durum bana göre. Bizde bunun arkasında durarak, sizlerin severek okuyacağınız ve başvuru kaynağı olarak saklayacağınız bir dergi hazırlamak istedik. Derginin içeriği hazırlanıyor ama bu süreç içerisinde öneri, dilek, düşüncelerinizi benimle paylaşabilirsiniz.

Photoshop’un ardından Illustrator CS4’ün hazırlığına başlayacağız. Illustrator CS4 ile birlikte çalışma alışkanlıklarında önemli değişiklik olacak. Illustrator bana göre kullanımı daha da kolaylaşan, kullanıcı dostu bir programa dönüşmüş. CS4 ile birlikte bir çok alanda yeni heyecanlar yaşanacak...

Digital Arts Kataloğu
Zaman zaman portallarda, forumlarda özel konulu yarışmaların düzenlendiğini görüyorum. Amatör ve profesyonelleri bir noktada sevk eden, harekete geçiren kapsamlı yarışmalar düzenleme fikri uzun zamandır aklımda. İşin sıkıntılı kısmı, yarışma dalları ve bu alanda ölçüt kabul edilecek bir şartname, jüri sisteminin olmayışı. Muhtemel yapılacak kapsamlı bir yarışmanın seçici kurulu, seçim kriterleri üzerine uyuşmazlıklar olabilir. Bu yarışmaların kalıcı başarısı, devamlılığı için her bir yarışma sonrasında olumlu ve olumsuz yönleri eğitim amacıyla masaya yatırılarak tartışmasının yapılması. Böylelikle daha kusursuz ve sonuç odaklı yarışmalara gidilebilir. Digital Sanatlar konu ve kapsamı çok geniş. Bir alanda yarışma düzenlerken diğer konuları, disiplinleri es geçmemek gerekli. Bu noktada sizlerin yardımına ihtiyacım var. Yarışma ama nasıl bir yarışma... Elbet düşüncelerimiz belirsiz ve temelsiz değil... Ama sizlerle hem fikir olabileceğimiz bir yarışma hazırlarsak, sponsor desteğinide bulabilir, tatmin edici ödüller hazırlayabiliriz.

Bir ay sonra tekrar görüşmek üzere...

Ceyhun Akgün
Ceyhun@digitalarts.com.tr



Digital Arts PHOTOSHOP ÖZEL SAYISI’nda NELER VAR

ADEM DÖNMEZ
FOTO REALİSTİK İLLÜSTRASYON

Özel bir müşteri projesinin, üretim öncesi, yaptığım hazırlık aşamasından, uygulama aşamısına kadar olan süreçte neler yaptığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. İllüstrasyon sanatının ticari hayatta çözümlediği işlere güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum.

CEM KARAHANOĞLU
PHOTOSHOP CS4 3DÖZELLİKLERİ

Gösterişli bir geçmişi olan Adobe Photoshop uzun yıllardır neredeyse her sektörde en vazgeçilmez dijital görüntü işleme yazılımı olarak kullanılıyor. CS4 sürümü ile birlikte gelen 3D özellikleri ise gösterişine gösteriş katıyor.

DOĞA SOM
PHOTOSHOP CS4 BAŞTAN SONA YENİLENDİ
ADOBE düzenli aralıklarla yaptığım sürüm güncellemesini yeniledi ve karşımıza bir birinden harika özellikler taşıyan CS4 paketini çıkardı. Her platform için farklı özellikler taşıyan Photoshop’u genel olarak inceledik.

ERHAN MEYDAN
AUTOMATE VE SCRIPT ÖZELLİKLERİNE BAKIŞ

Adobe Photoshop CS4 kullanarak birçok çalışma yapabiliriz ama Automate özelliklerini kullanarak Photoshop CS4 bizim için işlemleri yaparken biz başka işlerimizle ilgilenebiliriz.

MELİH SANCAR
HUZURLARINIZDA CAMERA RAW 5.0

Eğer orta sınıf üstü bir dijital fotoğraf makinesi kullanıyorsanız RAW dosya formatını duymuşsunuzdur. Şimdi Photoshop CS4 ile birlikte gelen Camera RAW 5.0 eklentisi ile bu belgeler üzerinde neler yapabileceğimizi görelim.

OSMAN SAFİ
PHOTOSHOP CS4 İLE VIDEO GÖRÜNTÜ İŞLEMEK
Kulağa ne kadar garip geliyor değil mi? Ama mümkün ve farklı imkânlar sunuyor. Şimdiye kadar denemediniz mi? Ben denemedim. Hadi birlikte deneyerek öğrenelim.

CEYHUN AKGÜN
SEÇEMEZSEN YAPAMAZSIN PHOTOSHOP CS4 SEÇİM ARAÇLARI
Photoshop kullanıcılarının en iyi bilmesi gereken konu, bana göre bir seviye belirleme niteliği taşıyan seçim teknikleridir. Photoshop üzerinde de bu konu oldukça fazla araçla zenginleştirilmiş hazırlanmıştır.

CEYHUN AKGÜN
HER YÖNÜYLE MASK’LAR DÜNYASI

Photoshop üzerinde seçim teknikleri, Mask uygulamaları en çok ilgilendiğim konudur. Photoshop kullanıcılarının tümünün en iyi bilmesi gerektiğine inandığım seçim teknikleri ve Mask uygulamalarını burada işleyeceğim.

CEYHUN AKGÜN
SAÇLAR SORUN MU ÇIKARIYOR?

O zaman önerdiğim saç seçim tekniğini kullanabilirsiniz
Klasik bir konu diyebilirsiniz, seçimlerin ardından birçok okurum saçları soracaktır. Nasıl baş edeceklerini ve sağlıklı çözümleri araştırıyorlar. Favori çözümüm işte bu yazı içinde! Bu yazıda anlatılanlar, sizin bilmediklerinizden değil, tam tersine çok sıklıkla kullandığınız araçların farklı yorumlanmasından oluşturulmuştur!

CEYHUN AKGÜN
FILTRE’LERİN GÜCÜ SMART EFEKT’LERDE

Saatlerce uğraşarak görsel efektler üretiriz, onca uygulanan efektlerin ardından, bazı değerleri yanlış girdiğimizi sonradan görüyoruz, tekrar başa dön tekrar aynı uygulamaları yapmak, büyük bir zaman kaybı değil mi?

CEYHUN AKGÜN
YÖNETİLEMEYEN RENK YÖNETİMİ

Ülkemizde uluslararası standartların uygulanmasında ne yazık ki yeterli titizlik gösterilmiyor. En can alıcı noktalarda keyfi durumlar, kişisel insiyatifler devreye giriyor. Ren Yönetimi’de bunlardan biri.
 
Yukarı Alt