photoshop tan illustratore

Tepki
0
arkadaslar bana şu sorunun cevabını verebilirmisiniz ?
photoshop programında layerlarla değilde 'kanallarla' çalışılmış bir dosyayı illustrator'e aktarmaya kalktığım zaman 'format tanınmıyor' gibi bir uyarı yazısı geliyor ve adobe illustrator bu .psd dosyasını açamıyor ... fakat layerlı bir psd dosyasını açabiliyor ... kanalları layerlara dönüştürdüğümüzde ise ( dosya 600 pikselde çalışıldığı için ) yüksek bir dosya boyutu ve haliyle ağırlaşma oluyor ... adobe illustrator bilmiyorum zaten bilenler böyle bir sorudan sonra bilmediğimi anlamışlardır :) ama photoshop ta ki kanalları illustratore atmanın bir yolu var mı yoksa illustratorde kanal diye bişey yok da o yüzden yapılamazmı bunu anlayabileceğim şekilde bi açıklayabilirseniz çok makbule geçer . şimdiden teşekkür ediyorum ...

iyi kimse vermediyse ben vereyim o zaman cevabı :
alpha kanalları direkt olarak illustratore aktarılamaz zaten gerek te yoktur ... her bir alpha kanalını ayrı ayrı bitmap ' leyerek atıyorum 12 renkli bir desen için 12 farklı dosya (split channel da olduğu gibi) ardından bunların aynı sırayla illustrator'e aktarılması (içe dosya aktarımı : 'place' yani yerleştir komutuyla) sonrasında işlem bitmiştir ... başka da bir yolu yok zaten ... sonra seçip rengini falan veriyosun işte öle ... en pratik ve akılcı yol buymuş ara tara bulduğum çare bu ... öncesinde pathları aktarmaya uğraşıyodum da her bir renk kanalı için ayrıca path olması gerekir mantık olarak tabi hiç bir renk ayrımı yapılmış desende de her renk kanalı için ayrı path hazırlanmaz ... path biçim ve şekilleri düzgün çalışabilmek maksadıyla kullanılan bir olay ...

Yukarı Alt