Photoshop'ta Yazı Boyutu Sorunu

kunttt

Üye
Kayıt
22 Mart 2008
Mesaj
3
Tepki
0
arkadaşlar doğru yere mi açtım konuyu bilmiyorum ama ben yinede bir sorayım sizlere..şimdi ben photoshopta type tool ile yazı yazarken karakterler neredeyse gözükmeyecek kadar küçük en büyüğe getirdiğimde bile olmuyor.yine küçük fakat image ready de yazabiliyorum..photoshopta yazının büyüklüğü "pt" olarak gösteriyo sebebi bu sanırım ama ne yaparsam düzeltemedim..image ready de pixel olarak geçiyo bu normal fakat photoshopta bir türlü yazamıyorum bilen arkadaşlardan çok acil yardım istiyorum teşekkürler..
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
şimdi photoshopta yazıyı seçili hale getirmediysen tabiki o yazı büyümez,bunu bir dene bakalım..olmazsa diğer arkadaşlar yardımcı olurlar.. aynı layerı seçtiğine ve yazıyı seçili hale getirdiğinden emin ol;);)
 

kunttt

Üye
Kayıt
22 Mart 2008
Mesaj
3
Tepki
0
yok tabiki yazı seçili zaten sorun şu 32 pt mesela bunun sizde 32px olması lazım heralde..bu yüzden bende çok küçük gözüküyo.image ready de px olduğundan sorun yok onu eski haline getiremiyorum yapmam gerekenler var ama yapamıyorum yardımın için teşekkürler diğer arkadaşlar ilgilenirlerse çok sevinirim..
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
pixel ile punto arasında tabiki ebat bakımından cok fark vardır...

şimdi öncelikle şunu göz önine alınız açtığınız belge pixsel yğunluğu bakımından büyük ise mesela 300 pixel/inch gibi 32 px lik bir yazı baya bir ufak kalacaktır.

size tavsiyem pt olarak kullanmanız yazı buyukluklerini.

bir ikinci onerim ise yazı yazmaya başlamadan önce yani type tool u seçtikten sonra ufak yazı ölsünden büyük veya sizin her zaman kullanmak istediğini değeri girin ve entera basın.

artık yazınızı yazmak için ekrana tıkladığınızda bu belirlediğiniz büyüklükte yazacaktır.

bir paşka püf noktası:

adobe ürünlerini bir birim çevirici olarak kullanabilirsiniz.

belgeniz px değerinde çalışıyorsa ve siz pt değer girmek istiyorsanız
yapmanız gereken tek şey istediğiniz değeri girin ve pt yazıp entera basın
 

Canan ERDE

Üye
Kayıt
19 Ekim 2007
Mesaj
502
Tepki
19
Yazı Ayarlarınız İki Şekilde Yapabilirsiniz
Bana Göre Sorununuz Seçmiş Olduğunuz Fontla Alakalı

Yazınıza Yazmadan Önce değerlerini Girmediyseniz, Yazınızı Mutlaka Yazdıktan Sonra Üzerinden Kopyalar Gibi Mausla Geçin Ve Sonra Değerlerinizi Verin
1-Normal Şekilde Daire İçerisine Aldığım Yerden Verin



2-Gelişmiş Ayarlar Menüsünü Açarakta Verebilirsiniz Unutmayın Yazınızı Kopyalar Gibi Seçili Hale Getirmelisinizki İstediğiniz Değeri Verebilesiniz

Photoshopta Yazı "Pt" Yani Punto Olaraktır. Anca Yazıyı Resim Haline Getirirseniz "px" Olarak Kullanırsınız Ozamanda Yazı Değil Resmi Büyültürsünüz.



Dediğim Gibi Sizdeki Sorun Fontunuzdan Kaynaklanıyordur.
 

t-ozturk

Üye
Kayıt
11 Ocak 2008
Mesaj
43
Tepki
0
hiçbiri olmadıysa da arkadaşım yapacağın çok basit bişey var yazını yazdıktan sonra seçili durumdan çık ctrl+t yaparak yazını istediğin boyutlara rahatlıkla getirebilirsin ( free transform)
 

kunttt

Üye
Kayıt
22 Mart 2008
Mesaj
3
Tepki
0
cevap yazan herkese teşekkür ederim.silip tekrardan yükledim sorunum düzeldi muhtemelen sorun yeni dosya açarken oradaki resolution dan kaynaklanıyodu herkese ilgilendikleri için teşekkür ederim.
 
Yukarı Alt