PUL Desenindeki küçük sorunlar ve pratik çözümleri

Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
Selam arkadaşlar;
Öncelikle , yazacağım konunun nakış deseninde başlangıç aşamalarda olan insanlara da hitap etmesini istediğim için çok basit bir dille ve ayrıntılarıyla anlatacağımı bildirmek isterim.

Accarute Nakış programının bir takım yama sorunları nedeniyle (orajinal olmayanlar için) bazı durmlarda hata vermesi bizleri sürekli sıkıntıya sokmaktadır.bu sorunları herkes kendi bulduğu yöntemlerle aşmaktadır..Ben kendi bulduğum yöntemi, henüz bu sorunu aşamamış desenci arkadaşlarla paylaşmak isterim.

Sorun: İki boy yapılacak olan pullarda son seçilen pulun ebadıtın diğer pulları etkilemesi..

Diyelim ki 4 mm ve 5 mm bir pul desenimiz var.Pul deseni yaparken renk vermek istediğimizde stop kullanmalıyız..eğer iğne kullanırsanız pullar 6-7 mm gibi acayip ebatlara gelir ki bu bizim isteyeceğimiz bir şey değildir.ilk sorunu halletikten sonra ikinci soruna geçebiliriz..

biz bu desenin önce 4 mm ini yaptıktan sonra 5 mme geçtiğimizde bütün pulları 5 mm yaptığını görürüz..burda ilk başta sorunu farketmeyebilirsiniz..Desen bitip de makinaya gittiğinde de sorun çıkmaz..Zaten 4 mm kendi parametreleriyle çizilmiş arkasından 5 mm yine kendi parametreleriyle çizilmiştir..Sorun nerde başlar.?

Diyelim ki siz desenin 4 mm pulları ile oynama, düzeltme yapacaksınız..desenin en son 5 mm ni yaptığınız için 4 mm ile oynadığınızda parametreleri 5 mm ile aynı olur ve bu sorunun ta kendisidir..4 mm lik bir desenin 5 mm lik pulun parametrelerine sahib olması 4 mm pulun seyrek olması demektir..bunun sebebi 5 mm pulun sonradan yapılmasıdır..

çözüm:
4 mm ile oynamak, değiştirmek isityorsanız önce makro araç kutusundan pulu seçip Q ile parametrelerine girip pul ebatından 4 mm seçmeli ve çıkmalıyız..burda 5 mm pullarında 4 mm olduğunu görürsünüz ama bu sorun değildir çünkü sadece ekranda öyle görünür.parametreleri değişmez..5 mm pulu seçip tab yapmazsanız..
(pul parametrelerini değiştirmezseniz)
ve 4 mm ile oynama yapıp onayladıktan sonra işleminiz hatasız tamamlanmış olur..

Burda ekrandaki pul ebatları bizi yanıltmamalıdır..Dikişleri görünür hale getirip cetvel ile batışları ölçdüğünüzde dikiş boyundan eminseniz pul abeti sorun değildir.Bu programın bir hatası olduğu için bundan başka yapacak bir şeyimiz yoktur..

Bu konuya ilişkin bulduğunuz yöntemleri paylaşırsanız sevinirim..

Saygılar..
 

sehirlim84

Üye
Kayıt
29 Ekim 2007
Mesaj
50
Tepki
0
teşekür ederim bilgiler için
acurate 6.2 de pul deseni yapılabilir diğerlerinde sorun cıkar olmaz
ben hiç bu sorunla karşılaşmadımm
birde bunu denesen
diyelim nakışlarını yaptın dördüncü ve beşinci renkler pullu olacak
4 iğneyi secip parametrelerde 4 mm pulu seceriz ve gene pul parametresinde 4 iğneyi seceriz
tekrarlıyorum pul parametrelerinde de 4 iğneyi seciyoruz ve işimiz bitti
beşinci renkte 5 mm pul dedik
ve cizimi yaptık tekrar parametrelere girip pul parametresinde 5 mm pulu ve 5. iğneyi secersek bir sorun olacağını sanmıyorum:)
 
Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
accurtae 4 var elimde 6 yı bulamadım.ama bununla da yapabiliyorum sorunsuz..yani en azından artık sorunsuz.
Bahsettiğin konuyu yapan başka bir arkadaşım daha var.o da bir yöntem tabi.ama ne kadar verim aldığı hakkında bilgim yok.ben bulduğum yöntemi tercih ettiğim için onu denemedim hiç..boş bir vaktimde dediğini deneyeceğim..ayrıntıyı ve sonucu yazarım buraya..
Aktardığın bilgi için teşekkür ederim.
 
Kayıt
18 Ocak 2008
Mesaj
18
Tepki
0
arkadaslar accurate 6 dediginiz accyrate 4.6 mi?

birde size sormak istedigim farkli bir soru; accurate 4.620 alicam, ne dusunuyorsunuz, farkli versiyonunu mu alsam yoksa
 
Kayıt
3 Şubat 2008
Mesaj
18
Tepki
0
slm ya bu pul sorununu ben çözemedim stop verip başka bi pul deseni yapıyorum son yaptıgımı başka bi pul seçince önceki yaptıgımda o pula dönüşüyor bunu nasıl çözebilirim_?
 

gökcemsin

Üye
Kayıt
24 Mayıs 2008
Mesaj
10
Tepki
0
Slm Ben Yardimci Olayim Ben Stop Kullanmadan Igne Verekekk Yapiyorum Yani 5 Ignede 5 Ml Pul Kulalnmisimdir Ve Parametrelerini Ayarlarim Sonra 6. Igne Verip Pul Parametlererine Gelip 3 Ml Pul Veririm Sorun Yasamam Ve Benim Butun Islerim Pullu Pulsuz İŞİm Yok... Tek Sorunum Var Lisanali Degiil Programim Pul Sonunda Dugum Olayi Yok Ondan Sikinti Yasiyorum
Sizlerinde Bu Konuda Bana Onerecegi Biursey Varsa Msn De Paylasabiriz
 
Yukarı Alt