Quark İçin Monitör tavsiyeniz.

darkness45

Üye
Kayıt
5 Haziran 2010
Mesaj
3
Tepki
0
Quarkda monitörüm 20" çalışma sayfam tam olarak ekrana sığmıyor, ekrandan taşıyor
yerel gazetenin mizanpajında kullanıyoruz programı.
27" imac de ise en dusuk 1920/1200 sayfa ekrana tam oturuyor windows tabanlı pcde Quark var monitörü 20" daha buyuk bır ekran alacagız ancak 24" 1920/1200 çözünürlüğü destekleyen monitörmü olmalı yoksa daha dusuk farklı çözünürlüklerde iş görürmü?
öneriniz ne olur Quarkın kendi ayarları ile sorunu halldebilirmiyiz?
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.524
Tepki
54
@darkness45
Ekranın büyük olmasını neden istiyorsunuz? Gazete sayfasını tam olarak görebilmek için mi? Bu mantıkla, bir afiş yaparken LCD ekran televizyon mu alacaksınız?
Ekranın sayfa boyutunda olmasından ziyade, baskı renklerine yakın renkler vermesi ve kullanılan ekran çözünürlüğü önemlidir. 13" ekranda da, 19" ekranda da tasarım yapılır.
Geniş ekran bir monitörle çalışırken çözünürlüğü de ona göre ayarlamalıyızkı resimler enine genişlemesin.
Ekran ayarlarını monitör ayarları menüsünden yapabilirsiniz. Kullandığınız programa göre ekran çözünürlüğünü veya ekranın boyutunu değiştirmenize gerek yoktur. 17" bir monitör bile olsa ekran çözünürlüğünü çalışmanın ekrana tam oturabilir haline ayarlayabilirsiniz. Çalışmanın ekrandan taşması ekran çözünürlük ayarlarıyla ilgilidir. Boyutundan çok baskı renklerine yakın monitörleri tercih etmenizi öneririm.
 

darkness45

Üye
Kayıt
5 Haziran 2010
Mesaj
3
Tepki
0
ilginize teşekkür ederim, gazete sayfasını tam olarak görebilmek için istiyoruz,
renkler tabi önemli ama mizanpaj farklı bir makinada tamamlanıyor o konuda sıkıntı yok
ancak monitörün ayarlarını Quark sayfası için yapılabilir fakat bu seferde firefoxda yada word dosyasında çalışırken ekrandaki görüntü sıkıntı yaratmazmı ?
şuan için bütçeye uygun philipsin 24" 1920/1200 modeli var bunu alsam sorunumu direk giderebilirmiyim?
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.524
Tepki
54
@darkness45
Sanırım ilk kez grafik tasarım yapacaksınız. Çünkü tasarladığınız sayfa ebadına göre ekran kullanmayı ilk kez sizden duyuyorum. Büyük ekranda daha rahat çalışıyorum derseniz o ayrı tabi. Fakat Daha önce de bahsettiğim gibi, bu durumda bir cadde afişi tasarlayan kişinin sinema perdesi üzerinde çalışması lazım...
Çalışmanın boyutunu zoom in/zoom out yaparak değiştirebilir ve çalışmanın değişik boyutlarını görebiliriz. Ki grafik tasarım ile uğraşan kişiler de bunu yapar.
Ekran çözünürlük ayarları kullanılan programa göre yapılmaz. Quark ayarı, corel ayarı, Ps ayarı diye birşey olsaydı her açtığımız programda veya her sayfada ekran ayarlarını değiştirmemiz gerekirdi.
Yapmanız gereken ayar, ekrandaki objeleri standart oranlarında gösteren pixel ayarlarıdır. Örneğin geniş ekran bir monitör kullandığınızda ayarları uygun olarak yapmadıysanız actığınız bir A4 sayfası dörtgen olarak görünecektir. Fakat bu sadece kullandığınız programı etkilemez. Masa üstü simgeleriniz de deformasyona uğrayacaktır. Açtığınız web sayfalarındaki resimler enine genişleyecektir. Yani çözünürlük tüm ekranı etkileyecektir sadece kullandığınız programa özel değil.
Sanırım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Sorunu gidermek ekran boyutunu değiştirmekten çok pixel ayarlarını uygun konuma getirmekle alakalıdır.

Aldığınız monitörün doğru oranlarda görüntüleme yapması için gereken çözünürlük ayarlarını "denetim masası/görüntü ayarları" menüsünden yapabilirsiniz.

Monitör olarak fikrimi sorarsanız; piyasada görüntü kalitesi olarak monitör fiyatları 50 $ ila 5000$ arasında değişmektedir. Fakat orta seviye bir monitör derseniz renk kalitesi bakımından Samsung monitörler bu konuda gayet kullanışlı. Tabii kendi görüşüm.

 

darkness45

Üye
Kayıt
5 Haziran 2010
Mesaj
3
Tepki
0
üstad yorduk seni uzun uzun anlatmışın ilgini bilgine sağlık,
hocam bahsettiğiniz durumu anladım sıkıntı sayfayı yapan elemanın ekran tam olarak gormesı yanı Quarkda Actual size yaptıgımda ekranda goreyım ıstıyor ama dedıgınız gıbı 27" 2560/1440 sadece goruyor bunu 24" 1920/1200 de olmuyor .
fit size yapınca yazılarımı goremıyom dıyor ama dedıgınız gıbı bırz bıraz zoom ile 24" de kullanmaya ikna ettik.
ilginize tekrar teşekkür ederim.
 

mehmettan

Üye
Kayıt
3 Mayıs 2011
Mesaj
23
Tepki
0
Erkan_Nehir e teşekkür etmekle beraber bir ipucuda ben vereyim. qoark tan pdf çıkışı alarak çalışmanızın son halini kontrol edebilirsiniz. Yada baskı önizleme ile göz gezdirebilirsiniz.
 
Yukarı Alt