Quark- Wordxp ve Arapça Metin

Kayıt
31 Mart 2009
Mesaj
1
Tepki
0
Arkadaşlar benim çok acil yardıma ihtiyacım var.
Pc me format atmadan önce gayet güzel word den arapça metin kopyalayıp quark taki resim kutusuna ekliyebiliyordum. Ve hatta düzeltmek için o resim kutusuna çift tıklayınca otomatik word de açılıyor ve Arapa metinde gerekli düzeltmeleri yaptığımda quark taki metinde otomatik olara düzeliyordu.
Şİmdi ise evet çift tıklayınca yine wordde o Arapça metin açılıyor ve düzeltebiliyorum ancak dönüp quarka baktığımda çirkin ve okunaksız bir Arapça metinle karşılaşıyorum. Hem yazı stili sanki el ile yazılmış gibi hemde sanki defalarca resim programlarından kopyalanmışcasına bulanık (net değil). Wordden kopyalayıp quarka yapıştırıdığımda da yine aynı sorun çıkıyor karşıma.

Çok şey denedima ama hala sorunu bulamadım. Lütfen bilgisi olan bu bilgiyi benimle paylaşsın.

Windows xp (office 2003) ve Quark 7 kullanıyorum
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Dilemre Közen Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

14-) Site içinde tamamı büyük harflerle metin girişi bağırmak anlamına gelmekte, tamamı Büyük, kalın yada renkli yazılar, Sitenin genel görünümünü bozmaktadır. Bu nedenle Kullanılması yasaktır. (Özellikle vurgulamak istediğiniz satırları paragraf hacmini aşmayacak ve mesajınızın tümünü kapsamayacak şekilde bold veya renkli yazabilirsiniz)
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Arkadaşım,
Senin daha önce yaptığın olay zaten yanlışmış. Quark için Word'den kopyala-yapıştır sistemi sakat bir sistem. Ben daha önce yapmıştım. Ama ben pdf yapıp Quark'a resim alanı açıp ekliyordum. Senin de öyle yapmanı öneriririm. Baskıda filan sorun çıkarabilir senin sistem.
 
Yukarı Alt