quark xpress en çok kullanulan kısayolları olan varmı türkçe ama...

Kayıt
8 Mart 2009
Mesaj
5
Tepki
0
başlıktanda anlaşılacağı gibi şu an beklemekteyim herkeze şimdieden teşekkürler...
 

Seda Başer

Graphic Designer
Kayıt
26 Ağustos 2008
Mesaj
255
Tepki
11
Quark'ta en çok kullanılan kısayol ctrl+shift+F dir. Bu text alanı için kullanılır.
F12 renkleri gösterir.. v.b.
Ama ben şunu belirtmek isterim ki quark 8 de ilk söylediğim kısayol dışında diğerlerini kullanmanıza çok gerek yoktur. Çünkü menü çubuğu herşekilde bize yardımcı olmaktadır.
Kolaylıklar dilerim.
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,

Herhangi bir programda tuş kısaltmaları ( keyboard Shortcuts ) kullanımı grafik tasarımcının alışkanlık edinmesi gereken bir çalışma biçimi olmalıdır. Önceden olduğu gibi bugün de bir çok programa tuş kısaltması girilebiliyor hatta ortak platformlara yönelik tuş kısaltması tanımlamaları programlarda seçenek olarak geliyor.

Çalışma ortamında bir grafik tasarımcı için en önemli şey zamandır. Bu zaman, kişinin kendisini de aynı ortamda geliştirmeye yarayacak ve bunun yanında günlük iş saatleri içerisinde kendisine özel zamanlar ayırmasına yol açacak şekilde olmalıdır.

İlgili durumu bu anlamda düşündüğümüzde bile menülerden komut vermek yerine tuş kısaltmalarını kullanmak toplam zamanda bize oldukça hız kazandıracak ve çalışmalarımızı daha kolay yürütmemize yardımcı olacaktır. Bu durum program üreticilerine süreç içerisinde gelen öneriler sonrasında ve geliştiricilerin yönlendirmeleri sonrasında ortaya çıkmış yararlı bir durumdur.

İşin diğer ilginç bir yönü de bütün programlarda en sık kullanılan tuş kısaltmaları sol elimizin parmaklarını kullanarak kolay ulaşabileceğimiz bir şekilde düzenlenmiştir. Bu da sağ elimizin zorunlu olarak Mause kullanıyor olmasından kaynaklanmaktadır. Solakların sol elleriyle mause kullanmalarının zor olduğu bu durum nedeniyle benim gibi aşırı solak olan bir kişinin bile zorunlu olarak mause'u sağ eliyle kullanmasını zorunlu kılmaktadır.

Tuş kısaltmaları bir grafik tasarımcının hazırladığı tasarımlarda sanatsal yaklaşım becerisini sergilemesi kadar önemli ve vazgeçilmez bir durumdur.

Saygılar...
 
Kayıt
13 Ekim 2011
Mesaj
2
Tepki
0
ctrl+k : siliyor
F5: alttaki ögeyi üste çıkarıyor
F7: klavuz çizgileri(sütün) yok edip geri getiriyor
 
Yukarı Alt