"Realizim" Savaş Sanatları Bölüm 3 "Yakut Göz"

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Tasarım ve çizimleri kendime ait bir başka çalışma.
Daha sonra Kurt Başı'nı da deneyeceğim...
(Çizimlerde referans kullanılmamıştır!)
İyi Seyirler.
Hakan.

Karakalem Tasarı ve Çizim:

2D'ye aktarma:

Realizm'e AKtarma:
Çalışma Adı: YAKUT GÖZ
Tasarı ve Çizim: 15 d.k
Düzenleme: 5 d.k
Modelleme: 22 d.k
Render: 8 d.k

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Emeğine sağlık...Keyifle izletiyor çalışmalar kendini..

Tapatalk ile gönderildi...İmla hataları için kusura bakmayın...

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Yorumunuz için teşekkür ederim Aslı Hanım.

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
1.573
Eline sağlık Hakan Dağdeviren,
Gözüme sadece kılıcın keskin olmayışı takıldı,
maket gibi duruşu sanırım o yüzden.(eğer kılıç sa)

çok bekkar render lar almışsın tebrikler.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Yorumunuz için çok teşekkürler Şener, bu elbette ki bir kılıç ancak atladığınız bir nokta var, bu kılıç doğadaki bir hayvanın boynuz özellikleri göz önüne alınarak modellendi, zaten bu bir geyik başı, geyiğin tepesindeki ise boynuzlarını temsil ediyor, bilirsiniz ki geyiğin yalnızca boynuzlarının ucu sivridir, ancak bunlar dahi düşmanına ölümcül darbeler getirebilir. Bu açıdan bakarsak sanırım olay az daha netlik kazanmış olur.

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
1.573
Hakan Dağdeviren bence ozaman bu mızrak olmalıydı,
çünkü; kılıcı kesmesi için sallamak gerek saplamanın dışında.

(Kurt için nasıl düşündün ? Sivri olan tarafı "ölümcül darbeyi vuran" kuyruk gibi duruyor ?)

sırf konu başlığında "realizim" yazdığı için yazıyorum bunları, gerçekçilik aradığım için, yoksa hiç önemli değil. "Süpersin" der geçerdim.

Yeni ilginç şeyler yaratmaya devam etmen için ilhamın bol olsun inşAllah.

İyi çalışmalar dilerim.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Merhaba Şener Canöz, yorumunuz için teşekkür ederim, lakin:

Kılıç'ın sadece sallanınca darbe verdiğini düşünmek sınırlı bir bakış açısından ibaret, zira nasıl kullanırsanız o şekilde darbe verirsiniz. Sizin tezinize göre kılıçların ucunun sivri yapılmasının bir anlamı yok, zira kılıç genelde sallanınca darbe veriyormuş, oysaki bütün kılıçların ucu sivridir, öte yandan kılıcın sallanınca sivri kısımlarının darbe vermeyeceğini düşünmek olayın teknik boyutlarına giriyor, ayrıca tartışılabilir, bu tabi biraz mizahi oldu, şaka bir yana, bunlar sadece bakış açısı.

Gelelim Realizm'e.
Sanırım başlıktaki Realizm'den kastımı konuya giren çoğu kişi anlamıştır, sizin ise gözünüzden kaçmıştır muhtelen,yoğun iş temponuzdan olsa gerek, burada çalışmaların ve onları sembolize eden hayvanların realizminden bahsetmedim, o açıdan bakarsak Geyiklerin tek boynuzu olmaz ancak benim çalışmamdaki Geyik tek boynuzlu, gerçeklik arınılıyor ise bu büyük ayrıntı atlanmamalıydı. Buradaki Realizm, alınan render, materyal,ışık,kamera,sahne şartlarından ibaret.

Son olarak Ölümü Kurt'un Kuyruğu değil Dişleri getirir, bunu herkes bilir dedim, demek ki ayrıca yazmam gerekiyormuş, bu benim hatam.
Değerli yorumunuz ve dilekleriniz için yeniden teşekkür ederim.

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
1.573
Merhaba Hakan Dağdeviren,
@Hakan Dağdeviren
Yukarıda şöyle yazmıştım; çünkü; kılıcı kesmesi için sallamak gerek "saplamanın" dışında.
Saplamanın (ucunun sivri olmasının kılıç için bir anlamı yok) demedim zaten de biraz hantal durduğunu anlatmaya çalıştım.
Keskin olmadığı, kalın olduğu için.

@Hakan Dağdeviren

Neden iki boynuzunuda göstermedin ? demek biraz anlamsız olurdu. İki geyik boynuzlu bir kılıç olamazdı zaten,
olsada o yaptığın kalınlığa göre biraz hantal olurdu. Tekrar belirme ihtiyacı duydum.
Ama mızrak için daha uygun yaptığın çalışma demek istedim, anlaşılmamış anlaşılan demek istediğim.

Aldığın render ile ilgili zaten gerekli hakettiğin övgüyü yazdım. Bana göre.
Konu başlığına yakışır bir render olmuş, tekrar tebrik ederim.
( tebrik mesajımı açmak istedim )

Kurt kılıcı modelin için de diğer kılıç için yazdıklarım geçerli, dişi için açıklama yapman iyi oldu teşekkür ederim.

Ellerin dert görmesin, burada tartışmak istemiyorum ama gördüklerimi yazmalıyım diye düşünüyorum dürüstce,
kırdıysam kusuruma bakma
yada hakaret, küçük görme gibi mesajlar algıladıysan bütün yazdıklarımdan, yanlış anlamışsın derim.

Öneriler doğrultusunda çoğu kişinin hemen cephe almaları gelişimleri için bir engeldir diye düşünüyorum.
(herkes kerkesten bişeyler öğrenebilir, yaşı veya eğitim farkı ne olursa olsun)

İnsanların bişeyler üretmesi kadar güzel birşey yok,
İlham başka bir alemden değerli birşeyleri bize getirmek demek bana göre,
içten gelerek yapılan iç alemden gelen demek. (bana göre)

Değer verdiğim birşey yapıyorsun yani.

Yazdıkça yanlış anlaşılıyormuşum gibi bir hisse kapılıyorum, benim düşüncelerim bunlar.

Önceki mesajımın sonundaki aynı dileklerim yine geçerlidir senin için.

Yeni ilginç şeyler yaratmaya devam etmen için ilhamın bol olsun inşAllah.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Merhaba Canöz;

Aldığın render ile ilgili zaten gerekli hakettiğin övgüyü yazdım. Bana göre.
Konu başlığına yakışır bir render olmuş, tekrar tebrik ederim.
Sadece belirtmek istedim, siz lutfetmiş bu yönde mesajlar yazmışsınız, teşekkür ederim ancak ben asla övgü almak için başlık açmıyorum, tek amacım var o da paylaşmak.

burada tartışmak istemiyorum ama gördüklerimi yazmalıyım diye düşünüyorum dürüstce,
kırdıysam kusuruma bakma
yada hakaret, küçük görme gibi mesajlar algıladıysan bütün yazdıklarımdan, yanlış anlamışsın derim.
Benim bu yönde herhangi bir mesajımı gördünü mü?
Asla, burada beni kimse kıramaz ki bu herkes için geçerli, ben sadece sorularınıza yanıt verdim, konuda anlaşılamayan kısımları açıkladım.
Benim hayal dünyam sınırsız, yine dünyamda bir kılıcın kenarlarının illa keskin olması gibi bir kurala yer yok ancak ilginçliklerimin ve gerçekçiliğimin kenarları keskinse gerisi zaten gelir.
İki boynuz kılıç da yapılabilir ancak belki o bundan çok farklı olur, bunu şimdiden kestirmek güç.

İlham başka bir alemden değerli birşeyleri bize getirmek demek bana göre,
içten gelerek yapılan iç alemden gelen demek. (bana göre)
Bu konuda size katılıyorum.

Yazdıkça yanlış anlaşılıyormuşum gibi bir hisse kapılıyorum, benim düşüncelerim bunlar.

Önceki mesajımın sonundaki aynı dileklerim yine geçerlidir senin için.
Hayır,asla.
Aksine ben sizi yanlış anlama gayreti yerine bizim burada birkaç mesajdır fikir alış-verişi içerisinde tartıştığımızı düşünüyorum.
Yaptığımz gayet doğal.
Son olarak iyi dilekleriniz için yeniden teşekkür ederim. Ben de size aynı dilekleri diliyorum.

Yukarı Alt