Renk Seçimi ??

wrcsinan

Üye
Kayıt
6 Haziran 2008
Mesaj
3
Tepki
0
Öncelikle bu konuyu yanlış bölümüme açtıysam kusura bakmayın Burayı uygun buldum yanlışım varsa moderatörümüz düzeltebilir.

Sorum:
e-ticaret sitesi kuracağım ancak sitenin ana temasında ve bütün ;logo, fatura kartvizit, v.b. şeylerde kullanacağım rengi hangisi olacağı düşüncesi içersindeyim. bütün renkleri eleyip siyah ve koyu mavi renklerini bıraktım. ben siyah renk olması düşüncesindeyim ancak siyah rengin e-ticaret için uygun olamayacağı fikirlerini alıyorum. insanlara itici gelir diyorlar. o zaman koyu mavi rengi seçmeliyim diyorum. çünkü koyu mavi, mavi ve lacivert renklerinin insana güven verdiğine dair bir yazı okumuştum gerçekten öle hemen hemen bütün bankalar ve sigorta acentelerinin rengi mavi.

şimdi size soruyorum bir e-ticaret sitesi için siyah itici bir renkmi? yada mavi güzel bir renk olabilirmi? tavsiyelerinizi bekliyorum

Teşekküreler
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
bence siyah olmaması lazım, genelde sitelerin renkleriyle ilgili pek bilgi sahibi değilim ama görsel açıdan gri renk sitelerde kullanıllabiliyor ve gerçekten çok hoş duruyor
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
renklerin dili önemli bir konu.
mavi güvenin temini anlamında olacağından konuya uygun düşer sanırım.
siyah burada asaleti temsil edebilir.
yeşil ve tonlarıda kullanılabilir. para, güç ve huzur anlamı taşıyabilir.
saygılarımla.
 

wrcsinan

Üye
Kayıt
6 Haziran 2008
Mesaj
3
Tepki
0
@eminecik

cevabın için çok teşekkür ederim fikirlerinize aynen kaltılıyorum siyah gerçekten asil bir renk acaba e-ticaret için uygun olurmu??
 
Yukarı Alt