Resimlerde İstenmeyen Bölümleri Kaldırma ( resimli anlatim )

Meman Çiçek

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.588
Tepki
39
Photoshop'la beğendiğimiz bir resmimizi açıyoruz.
Resimlerde genelde görüntü güzeldir fakat resimlerdeki bazı bölümleri silmek isteyebiliriz.Bende bu direklerden hoşlanmadım ve onları temizliycem.



Clone aracını seçiyorum.



Çalışmaya başlayacağımız alanın büyüklüğüne göre fırça seçiyoruz. Çalışma süresince fırça boyutunu değiştirmek durumunda kalabilirsiriz.

Dokunun hangi geçirgenlikle taşınmasını istediğimizi opacity ayarından belirleyelim. Taşımak istediğimiz durumlarda ayarın 100% olması gerekiyor.

Bunları hazırlayınca, kullanmak istediğimiz dokuyu belirlemek üzere, clone aracındandayken, alt tuşu basılı tutarak seçtiğimiz bölüme bir kez tıklayalım. Daha sonra, faremizi dokunun taşınmasını istediğimiz bölüme götürelim ve basılı tutarak orada dolaştıralım.

İlk doku örneğini aldıktan sonra hangi yöne ve ne kadar uzaklığa gittiğimiz bellektedir. Parmağımızı kaldırdıktan sonra tekrar tıklayarak devam ettiğimizde aynı yön ve uzaklık geçerli olur. Bunu istemediğimiz durumlarda, tekrar tıklayarak yeni bir doku örneği almamız gerekir. Tüm bunlar Aligned seçeneği seçiliyse söz konusudur. Aligned seçeneğindeki işareti kaldırırsak, ilk doku örneğini aldığımız yer, çalışma boyunca geçirliliğini korur…



Ve son olarak işlemim bitti istediğim resmi elde ettim .












 
Yukarı Alt