sadece bakmayın lütfen (renk ayrımı)

Kayıt
6 Aralık 2008
Mesaj
15
Tepki
0
ben ağırlıklı desen üstüne çalıştığımdan desende baskıdan önce renk ayrımı uyguluyoruz.matbaa baskıda renk ayrımı uygulanırmı uygulanmazmı?uygulanırsa hangi baskıda uygulanır, hangi baskıda uygulanmaz?ofset baskıda ters renk ayrımı uygulanıyordu zannedersem.birde jpeg formatlı resimlerin renk ayrımı uygulamadan serigrafi baskıda basıyorduk.yani demek istediğim jpeglere de serigrafi baskıda renk ayrımı uygulamam gerekirmi.

şimdiden tşkrler

yeşil , kahve , pembe gibi cmyk nın birleşiminden oluşan renkler olursa yani 4 den fazla renkli bir işte renk ayrımı nasıl olur görüntülü olarak izah edebilirmisiniz?
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
mesela 4 renk baskı var bide altın yaldız ben altın yaldızı pantone renklerden birini yapıyorum çıkış alırken otomatik olarak 4 renk + pantone renki olark alıyor yani toplam 5 renk çıkış almış oluyorum pantoneyi baskıda altın yaldız olark basıyorum diğerleri trigromi zaten
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75


Ayhan bey açıkçası emprime desen ve baskı tekniğini bilmediğimi ifade ederek sadece bir kez duyduğum hatırladığım kadarıyla 8 yada 16 renkle basıldığı ve renklerinin karıştırılarak elde edilip hazırlanıp kullanıldığı bu bir emprime baskı makinesına özgü de olabilir hakikaten bilmiyorum (yanlış ise bilen arkadaşlardan bu cümleyi düzeltmelerini rica ediyorum). Matbaa ofset baskı tekniği olarak şemada da görüldüğü gibi sormuş olduğunuz renkler yeşil, kahve, pembe (birkac tane de ben ekledim) kırmızı, lacivert, turuncu sadece 4 ana renk CMYK karışımından oluşmakta ve matbaa ofset baskı öncesinde renk ayrımına postscript olarak gönderilirken separations seçeneği vasıtasıyla yapılarak filmleri alınmakta yada CTP’ye gönderilmekte. Şayet çalışmada CMYK haricinde pantone dediğimiz ekstra renk kullanılmış ise 5’inci renk olarak alınmakta. Ofset baskıda ters renk ayrımı uygulanıyordu zannedersem diye sormuşsunuz, ters renk değil filmler ters emisyon olarak alınıp montaj yapılarak kalıplara pozlanır. Serigrafi baskıda ise düz emisyon kullanılır. Nacizane anladığım kadarıyla ifade etmeye çalıştım umarım faydalı olur.
 
Yukarı Alt