Samuel Silva - Tükenmez kalem ( Ballpoint Pen) ile resim yapan adam...

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
1983 doğumlu Samuel Silva bunları tükenmez kalemle yapıyor

Silva'nın resimleri sosyal medya platformlarında olay oldu. Zira Portekizli ressam bir modern çağa ayak uydurma denemesi olarak boya veya karakalem yerine tükenmez kalem kullanarak birbirinden muhteşem ve fotoğraf kalitesinde resimler yapıyor.

Silva'nın bir süre önce bir internet sitesinde paylaştığı kızıl saçlı genç kız portresi çok beğenildi. Ziyaretçilerin, "Sizi tebrik ediyoruz. Çok güzel bir fotoğraf yakalamışsınız" yorumlarının üzerine asıl şok yaşandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre yorumlara cevap veren Silva, "İlginize teşekkür ediyorum ama bu fotoğraf değil. Görmüş olduğunuz kızıl saçlı kızın portresini ben 8 adet tükenmez kalemle 30 saatte çizdim" yanıtını gönderdi.

Silva'nın bir de gerçeğinden ayırt edilemeyen fotoğraf kalitesinde vahşi hayvanlar tükenmez kalem resim serisi bulunuyor.















Not: Portekizli Ressam Samuel Silva tarzı, bildiğimiz tükenmez kalem çalışması değil, bilgisayar destekli renkli flamaster kalem çalışmasıdır. Çeşitli kimyasal sıvılarla çalışan kalemler BALLPOINT PEN olarak isimlendirilir ve bizim kullandığımız tükenmez kalem de bu grupta yer alır, bizim kullandığımız tükenmez kalemle aynı olduğu yanılgısı da burada başlar.

Aşağıda ressamın kullandığı kelmleri görebilirsiniz...
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Oldum olası özenmişimdir böyle yetenekli insanlara.. Paylaşım için teşekkür ederim..
 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
Paylaşım adına teşekkürler Erkal COŞKUN..
 
Yukarı Alt