Sanal Müze Açıldı

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
21 Haziran 2009
Mesaj
768
Tepki
39


Dünyanın en zengin mozaik koleksiyonlarından birine sahip Hatay Arkeoloji Müzesi’ndeki mozaikleri, tarihi ve sanat eserlerini, Hatay’a ait diğer kültürel zenginlikleri dünyaya tanıtmak üzere bir sanal müze projesi oluşturuldu.


13 ay önce Antakya’da düzenlenen IBM Çözüm Ortakları Liderler zirvesinde gündeme gelen Hatay Sanal Arkeoloji Müzesi, dün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katıldığı bir törenle ziyaretçilerin kullanımına açıldı. Proje kapsamında şu ana kadar 72 mozaik, 18 adet heykel ve Hatay’a ait 10 adet kültürel mirasın fotoğrafları ve videoları çekilerek sanal müzeye aktarıldı. 360 derece görüntüleme seçeneği, bilgisayarlar için flash ve mobil cihazlar için HTML versiyonlar, tanıtım videoları ve fotoğrafları, kapsamlı envanter bilgileri, Türkçe ve İngilizce dil seçenekleri gibi özellikleriyle sanal müze projesi, tarihe damgasını vuran eserleri web sitesi üzerinden ziyaretçilerin kullanımına açtı.

Editörün Notu: Dünyanın en zengin kültürel mirasına sahip olduğumuzu söylemenin ötesinde, bu zenginliği tanıtacak her girişim, her proje alkışı hakediyor. Böylesine zengin bir kolleksiyonu sanal ortama taşıyarak sınırları aşan, duvarları yıkan bir müze kurmak çok önemli bir adım. Daha da önemlisi bu projenin devamını getirerek sanal müzelerimizin sayısı arttırmalıyız.


http://www.hatayarkeolojimuzesi.gov.tr
 
Yukarı Alt