SDÜ GSF | Grafik tasarım

Kayıt
28 Mayıs 2008
Mesaj
173
Tepki
3
Merhaba arkadaşlar;
Ben Sdü GSF Grafik Tasarım bölümünde okumak istiyorum bir ara SDÜ 'nin sitesinde yazıyordu giriş şartları fakat bida bulamadım. Acaba giriş şartlarında neler istiyorlar ve özel yetenek sınavı nasıl? Bilenler varsa geniş bilgi verebilirler mi ? Hepinize şimdiden teşekkür ederim..
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
başvurularda 2009 yılı ÖSYS sınavından herhangi bir puan türünden en az 185 taban puan alma şartı aranacak diye biliyorum. Aksi takdirde yetenek sınavına giremiyosun
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
Sercan bey Bilgisayar Programcılığı okumuyor musunuz? Yani programcılık ilginizi çekmiyor mu acaba? yani grafik edit programlarıyla haşır neşir olmuşsunuz , programcılık bilginizde var ben sizin yerinizde olsam programcılık bilgimi kullanarak bir grafik programıda ben yazardım yani..:) Tamamen bir Türk'e(ya da 35 -40 kadar Türk'e) ait , çok yetenekli dev gibi bir program yazsak ne güzel olmaz mı? Ben programcılık okumadım, grafik sanatlarla ilgili bir eğitim de almadım ama iki konuyuda ilgiyle araştırıyorum ve böyle bir program yazmadan ölmek istemiyorum açıkçası.. aslında fazla bi ömrümüzde kalmadı ama.. ömrümüz yeterse işte.. nasip, kısmet

ha bu arada Isparta çok soğuktur kışın sonra söylemedi demeyin..:)
 
Kayıt
28 Mayıs 2008
Mesaj
173
Tepki
3
Sayın Kriptonik bilgisayar programcılığı bu sene bitti.. Grafik e acayip ilgim var ve çok seviyorum dahada önümde uzun seneler var ve fırsatı degerlendireyim diyorum o yüzden grafik okumak istiyorum.. Bu arada Tamamen Türk e ait dev bir program düşünürsek ilk olarak kendi programlama dilimizi yazarsak bu gerçekten Türkler için büyük bir adım olacaktır... Isparta isteme sebebimde abim orada mak. müh. okuyor beraber okuruz diye düşünüyordum :)
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
türk programlama dili var zaten sercan bey hemde 1 tane değil 7-8 tane popüler olan var bildiğim kadarıyla.. yunus muydu bitanesinin adı neydi.. öyle kalmış aklımda.. var duyulmamış olanlar.. ne adamlar var neler yapıyolar.. ama internetle haşır neşir değiller o yüzden pek duyamıyoruz, bilemiyoruz kim olduklarını.. ama Türkiye de bilişim sektöründe kocaman bir gelecek görüyorum özellikle mekatronik, robot teknolojileri anlamında.. Ankara da ODTÜ ye, Bilkent ünv. ait Ar-Ge sahaları var orda özel bilgisayar firmalarının çalışmalar yaptığı prefabrik yapılar var çok büyük bir alan ayrılmış durumda bir firmaya bir entegre siparişi için talebimiz olmuştu 2007 nin sonlarında o ar-ge sahasına yönlendirmişlerdi bizi bir beyle görüşmemiz için.. Velhasıl gittik , o beyi bulduk, beyfendi o an çok önemli bir projeyi bitirmek üzere olduklarını 3 gün içinde teslim etmek zorunda olduklarını o yüzden 3 gün sonra tekrar kendisiyle görüşebileceğimizi belirtti.. neyse kahve ikram ettiler.. oturduk içerken dedikki nedir bu proje dedik.. bir robot yapıyorlar bomba tespit ve imha robotu.. o sırada denemesi yapılıyormuş meğerse buyrun göstereyim dedi beyfendi gittik gözlerime inanamadım tamamen türk yapımı ve dünyadaki benzerlerinden 10 kat daha ucuza imal edilmiş 30 tane robot aynı hepsi.. çantada uzaktan kumandaları var filmlerdeki gibi robotun üzerinde bulunan 3 kameradan görüntüler izlenebiliyor muhteşemdiler yani görmeliydiniz sonra birkaç gün sonra haberlerde teslimat yaptıklarını basın önünde denendiği haberleri yayınlandı.. Geçenlerde de tübitak ile birlikte çalışan bir ekibin nato ya da nasa (mıydı tam anımsayamıyorum) için çok iyi bir kripto ile hazırlanmış usb bellek ürettiğini okudum bu bellek tüm testlerden başarıyla geçmiş.. yani güzel şeyler oluyor Türkiye de.. inşallah bizde bunların bir parçası olabilme şerefine nail olabiliriz..
 
Yukarı Alt