Seçim Afişi (Belediye Başkanı ve Ekibi)

Kayıt
15 Kasım 2008
Mesaj
17
Tepki
0
Arkadaşlar parti logosunu kapattım.
Afişin genel görünümü bu şekilde olacak farklı fikirlere açığız.
Yorumlarınızı bekliyorum.

 

Mehmet KIYMIK

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
205
Tepki
5
Arkadaşım güzel olmuş emeğine sağlıkta komedi filmi gibi olmamışmı biraz bilmiyorumda ben hiç seçim afişi gibi bir hava göremedim kusura bakma tavsiyelerim ise resimleri tekrar çekinsinler yada farklı bir tarz kullan vede slogan çok abartılı değilmi Mehmet Pala ve Ekibi Komedi Mafya filmini andırıyor sanki birde Emirdağ'da yapılmayanı biz yapacağız ben baktığımda bunu görüyorum kusura bakma yorumlarım için kötü bir niyetim yok ama Emirdağ'nın halkı nasıl görür bu tarz afişi bilemem ama metropol şehirlerde böyle bir afiş hiçte hoş olmaz çalışmalarında başarılar dilerim.

Not : En Sağ üst Köşedeki adamında vucudu altı kırmızı gözüküyor adamın yarısı yok bir kadınında altı boş gözüküyor hoş değil göze batıyor.

Saygılarımla.
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
esasında bir vurgulayacılığı var resim olarak

ama yazılar kötü tarık pala ve oyun ekibi gibi sloganlar yanlış ve fotoğraflardaki mehmet beyin söylediği yerleri düzeltir ve daha sağlam bir slogan bulursanız daha iyi olabilir parti ismininde bi sakıncası yok anladığım kadarıyla chp arkadaki zemini biraz daha değiştirip chp nin oklarını simgeleyebilirsin bide afişin ebadı ne olacak onuda belirtirsen daha iyi yorum alabilirsin
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
fikir güzel ama uygulama kötü.
yani bu işin bir ekip işi olduğu fikri ön plana çıkmasada,
"emirdağda yapılamayanı yapmak" gibi iki tema işlenmeye çalışılmış gibi.
oysaki tek bir vurgulayıcı slogan ele alınmalıydı.
fikir aşamasındaki bu ikilem giderilip uygulamay öyle geçilmeliydi.

ikinci olarakta, eğer konsept bu olacaksa, fotoların mutlaka elden geçmesi gerekir.
çok değişik makinalarla ve farklı ortamlarda çekilmiş... bundan dolayı renklerde ve ışıklarda çok farklılıklar var. düzeltilemez mi? yani illa herkesi bir sütüdyoda buluşturup toplu fotomu çekmeli... değil tabiiki. biraz yorucu ve zahmetli olsada PS ile fotolar düzenlenmesi gerekir.

son olarakta, sloganın yazı karakteri yada vurgulama (tipografi) yöntemi çok iyi olmamış.
slogana diyecek bir şey yok. belki o belde için yada ortam için uygun olabilir.
ama mutlaka uygulama değişmeli...


not: parti logosunu kapatmanıza gerek yok...
saygılar...
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Herkes söylenebilecek eksikleri söylemiş. Bende birşey ekleyeyim. Sağ alttaki beyaz saçlı kişinin kulaklarında bir sorun var sanırım. Onunda düzeltilmesinde fayda var. Konsepti beğendirebilseniz bile müşterinize, bu tarzda grafik hataları yapmamak sizin mesleğinizdeki kariyeriniz adına önem taşımaktadır.

Yorumları dikkate almalısınız.

Saygılarımla.
 
Kayıt
5 Ocak 2008
Mesaj
80
Tepki
1
Aslında ben çok yeni birşey yazmıyacağım. Arkadaşların söylediklerine bir kaç ek ve onların söylediklerini toparlayacağım.
1. Mehmet Kıymık arkadaşımızın notunda belirttiği fotoğraf hatası ortadaki ( muhtemel belediye başkan adayının iki yanındaki bayanda da var.
2. Üst sıranın sol tarafta sonundaki beyfendin duruşu diğerlerinden çok farklı. dolayısı ile posterde sırıtıyor. Resimlerin çekilişleri farklı olduğu için renkler uyumsuz. Ama bu kurtarılamaz bir durum değil PS ile çalışılarak kurtarılabilir. ancak en azından başta bahsettiğim beyfendinin fotosunun yeniden çekilmesinde fayda var.
3. konsept tam oturmamış. konu başlığını okuduğumda da anlatılmak istenenin ekip güçlü bir ekip v.b. bir tema olduğunu düşündüm. ama bir yandan da yapılmayanların yapılacağı gibi bir konu girdi. belki bu ekiple gibi aralarında bir bağ kurulursa ancak iki mesaj birleşebilir.

çok çalışılması gerekli. Ama anlamakda lazım çok resim var. yerleştirirken gözden kaçmış.
 
Kayıt
15 Kasım 2008
Mesaj
17
Tepki
0
Arkadaşlar,
maalesef ki sağ altta sırıtan hariç fotolar aynı stüdyonun ürünü.
o adamın sağ kulağının yanında üstündeki adamın eli var.
slogan da sabit.
bu resim seçim arabasına giydirilecek.
ben elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım. adamların renkleriyle oynadım. gerisine bakacaz artık.

ilk düzenlenmiş hali
 

Mehmet KIYMIK

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
205
Tepki
5
Arkadaşım ilk çalışmandan daha iyi çok çok iyi bir çalışma olmuş evet bir kaç hataların var ama onlarda çok farkedilmiyor ama ortadaki adamla en sağdaki kır saçlı adamların renkleriyle oyna ortadaki adamın rengini aç galiba o başkan en sağdaki adamında renklerini biraz sarımtıraklaştır ve zaten araçın üzerine uygulanacakmış gönder gitsin çalışmandan, emeğinden ve bizimle paylaştığın için teşekkür ederim. bu sadece benim görüşüm başka arkadaşlarda size ne yorumda bulunur bilemem

Saygılarımla.
 
Kayıt
5 Ocak 2008
Mesaj
80
Tepki
1
Selam Arkadaşım,

Yine aynı şeyi söyleyeceğim belki ama Mehmet Pala'nın iki yanındaki bayanın normal şartlarda ayaklarınında gözükmesi gerekir. Kesilmiş oldukları çok belli oluyor. Belki onları alk sıra ile hizalarsan kurtarılabilir. Ama Mehmet arkadaşımızında dediği gibi yeterince emek harcamışsın zaten :)
 
Yukarı Alt