Selam olsun...

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Aradığım yanıtların tümüne, yeni sorular ekleyerek, çoğalıp giden kısır bir döngünün tam ortasında bağdaş kurup, çilingir sofrasından nemalanacağım. Tüm kuruntularımı, tahtakurularının sırtına sarmalı diyorum bazen, hiç çekilecek bir adam değilim, sıkılıyorum kendimden.

Adımladığım yaşam merdiveninde her türlü çolpalığa tahammül ettim de, bir kendime tahammül edemiyorum uzun zamandır. Nadiren baktığım kasımpatılarımın susuz olduklarını fark ettiğimde, çoktan son nefeslerini verdiklerine şahit oldum. Şahit olduğum onca keşmekeşliğe meydan okurcasına, kızdım kendime.

Yalancıktan darbecilerin ve darbe vurmaya yeltenenlerin küstahlıklarını izlerken, meydanlarda halk yanlısı olan, sonra halkı kese kağıdı gibi buruşturup bir kenara atanlara küfrettim gece boyu. Takılı kalan eski bir plak gibi veya kafesinde keyifsiz yaşayan papağanca, tekrarladım durmadan.

Alışmaya çalışmaktan çok isyan etmeyi seven bu ruhun, son temsilcisi olmak, zor gelmeye başlasa da, her türlü cezanın, bin kat fazlasını kesecek kadar, yargıç oldum, savcı oldum. Nasıl olsa bu ülkenin en büyük özelliği, ne olmak istersen onu olabilmekti, faydalanmak gerek nimetlerinden diye düşündüm.

Dün söylenenlere, bu gün hayır diyenlerin kurduğu karargâhlarda nöbet kesmekten usandım. Kestirme bir yol bulmalı diye düşünürken, aslında dolambaçlı patikaları kaç kez turladığımı, hatırlamıyorum bile.

Sorumsuzluklara yazılan her kelimeye köle olmaya çalışırken, şimdi sorumsuz bir vatandaş olabilmek geçiyor içimden. Bilinçli, bilen, düşünen, düşünmeyi düşünen kim kaldıysa, hepsine vurulan prangaları yok edecek icatlar peşindeyim.

Yalanlardan ibaret siyasetçilerin, borazancı başı aydınların, yazlık almaktan ibaret hayallere sahip büyük gazetecilerin ve uğursuz birand’ların, çürütülmüş birer beyin olduklarını keşfetmeye çalışan herkese selam olsun…
 
Yukarı Alt