Seo Hakkında Faydalı Bilgiler

konzara

Üye
Kayıt
13 Ağustos 2010
Mesaj
29
Tepki
0
Seo Hakkında Faydalı Bilgiler
1. permalink
Arama motoru optimizasyonu ile ilgilenen insanların öncelikle kesinlikle bilinmesi gerekenleri öğrenmesi ve her yeni proje veya site üzerinde bunları doğru bir şekilde kullanması gerekir. SEO temeli hakkında sağlam bir altyapı oluşturmak istiyorsanız kesinlikle bu makalemizi dört gözle okumalısınız. Bunları madde madde sıralayarak sizlere fikir vereceğini düşünüyoruz. - Başarılı bir SEO çalışması için domain ile anahtar kelimenin aynı olmasına özen göstermelisiniz.


- Eğer ciddi bir proje yapmayı planlıyorsanız domain adresini 1 senelik değil en az 2 senelik almayı özen gösterin.


- Sitenizin devamlı açık kalması ve sağlam bir serverda bulunması SEO açısından hosting bazlı olarak en dikkat edilmesi gereken kural olarak kabul edilebilir.


- Web sitenizin kodlaması esnasında olabildiğince kodlardan yana basit ve sade olmaya özen gösterin. Unutmayın ki basit ve sade olmak sıradan değil eğer başarılı bir şekilde gerçekleştirilirse büyük farklılık yaratır. Sayfanıza gereksiz yükleme yapmaktan kaçının.


- Sitenizin link uzantısının çok önemli olduğunu da söylemekte yarar var. Örnek olarak; günümüzde hazır WordPress sistemi PHP dili ile kodlanmış olmasına karşın web sitelerine bu hazır sistemi kuran kişiler linklerini .html veya .htm olarak değiştirmektedir. Geçtiğimiz senelerde Google’dan bu link yapısının SEO çalışmalarından daha etkili olacağı söylenmişti.


- Backlink çalışması yaparken oldukça titiz davranmalısınız. Backlink alacağınız web sitesinin aldığı backlinklere, adreslerin domain yaşı, sayfa kalitesi, PR değeri vb. bir çok özelliğine dikkat ederek backlink almanızı şiddetle öneriyoruz. Önünüze gelen her siteden değil gerçekten sitenize fayda sağlayabilecek sitelerden link almaya özen gösterin.


- Her zaman farklı yollar deneyin. SEO çalışmalarında başarılı olmanın en büyük sırrı kesinlikle devamlı farklı projeler geliştirip, farklı yolları denemektir.
Bu maddeleri göz önünde bulundurarak SEO çalışmalarında temel adımları yerine getirmiş olacaksınız.
 
Yukarı Alt