Baharat Çeşitleri

MAHKUM

Üye
Kayıt
23 Mart 2021
Mesaj
8
Tepki
0
Yemeklerin En Lezzetli Hali
Türk mutfağı dünya kültürleri içerisinde başarıl tatlara imza atar. Öyle ki bu tatların yemek içerisine konulan baharat çeşitleri ile lezzetli bir hale geldiği bilinir. Yapılan mutfak lezzetleri içerisine konulan ve ağız tadına uygun hale getiren baharatların, doğal olması da ayrı bir ölçüdür. Yöresel ürünler içerisinde mevsiminde toplanan ve kullanılır hale getirilen baharatların çok iyi seçilmesi gerekir. Yapılan yemeğin genetik yapısına uygun olarak kullanılan bu çeşnilerde uyum çok önemlidir.
Türk mutfağının vazgeçilmez birçok lezzeti bulunur. Sulu yemek, ızgara yemek ya da kebap çeşitleri yapmak için kullanılan soslar içerisine genellikle lezzet vermek için salça en fazla kullanılan malzemeler arasındadır.
Yemeklerde Kullanılan Salça Çeşitleri
Anadolu yemek kültürünün en değerli malzemelerinden biri olan salçanın farklı çeşitleri bulunur. Bunlar arasında en çok kullanılan domates salçası çeşididir. Hemen hemen her yemek içerisine tat vermek için kullanılır. Yaz mevsiminde toplanan mis kokulu domatesler bir araya getirilerek, yemeklere lezzet katması için salça haline getirilir. Koyu bir kıvam olarak kullanılabildiği gibi sulandırılarak da kullanılır.
Ayrıca bazı yemeklerde biber salçası kullanılır. Kırmızıbiberden elde edilen bu salça çeşidi de yemek sofralarını süsleyen yemeklere ayrı bir lezzet katar. Mutfak sanatlarında çok kullanılan bu ürünler dışında ayrıca kuruyemiş çeşitleri yine hem sofraların hem de keyifli saatlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Ülkemizde fındık, fıstık, leblebi, badem, kaju gibi değişik kuruyemiş çeşitleri her evde tüketilen ve sevilen yiyecekler arasındadır.
 
Yukarı Alt